‘Apple’s A5-processor wordt gemaakt in Samsung-fabriek in Texas’

Samsung zou de A5-processor produceren in Austin, Texas. Een fabriek ter grootte van 9 voetbalvelden produceert de chip in de iPhone 4S en de iPad 2, zo zegt Reuters.

a5 processor appleSamsung heeft sinds 1996 een fabriek in Austin (Texas), waar voornamelijk NAND-flashmodules werden gemaakt. Volgens Reuters is de fabriek echter vooral druk met de productie van Apple’s A5-processor, die zowel in de iPhone 4S als de iPad 2 wordt gebruikt. Begin deze maand zou de gewenste capaciteit zijn bereikt, dankzij een inzet van 1.100 medewerkers en een investering van 3,6 miljard dollar.

Apple is verantwoordelijk voor bijna alle niet-flashproducten die de fabriek verlaten. Beide bedrijven willen niet reageren op de geruchten, al gaf Samsung wel toe dat er halfgeleiders worden gemaakt.

Het lijkt een dure keuze, omdat onderdelen meestal in lage(re)lonenlanden in Azië worden gemaakt. De fabriek met een omvang van 9 voetbalvelden zou al eerder dit jaar zijn begonnen met het leveren van A5-chips aan Apple, zeggen bronnen. De chip is ontworpen door Apple, maar is gebaseerd op gelicenseerde technologie van het Britse bedrijf ARM. De A4-chip werd overigens ook door Samsung gemaakt. Naast productie in Azië en de VS is Apple ook bezig met productie in fabrieken in Brazilië. Austin zou interessant zijn als locatie, omdat er een constante toevoer is van hoogopgeleide afstudeerders vanuit de technische vakken aan de University of Texas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2011, 11:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.