Geruchten over mini iPad in 2011 steken de kop op

Apple zou volgens onderzoek van Digitimes werken aan een iPad mini. Dat blijkt uit gegevens van Digitimes, die een analist sprak. Ook zal de HP Slate nauwelijks invloed hebben op de iPad.

ipad miniToen de iPhone nog maar pas was gelanceerd verschenen er al vrij snel geruchten over een iPhone nano. Bij de iPad is dat ook zo: volgens senior analist Mingchi Kuo werkt Apple aan een miniatuuruitvoering van de iPad, die begin 2011 op de markt komt. Kuo baseert zich op “talks with upstream component sources”, dus op fabrikanten van componenten. Het apparaat zal meer gericht zijn op lezen en andere mobiele taken waarvoor geen tekstinvoer nodig is. De iPad mini krijgt een scherm met een diameter van 5 tot 7 inch en een prijs onder de $400.

Kuo verwacht het apparaat in het eerste kwartaal van 2011 al. Verder zei hij, dat de HP Slate niet zoveel impact zal hebben op de verkoop van de Apple iPad. Dat komt onder andere door het gebruik van een Intel-processor waardoor de Slate meer energie verbruikt dan de A4-processor van Apple. De miniatuuruitvoering van de iPad zit qua afmetingen precies tussen de iPhone (3,5 inch) en iPad (9,7 inch) in. Toen Apple nog met prototypes van de iPad bezig was werd er gesproken over afmetingen tussen 4 en 12 inch.

Het apparaat op de foto is natuurlijk maar een fantasieplaatje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2010, 15:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, google, ipad, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.