Schattingen wijzen op meer dan 500.000 verkochte iPads

Uit schattingen van online adverteerder Chitika blijkt dat er inmiddels meer dan 500.000 iPads in omloop zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad-verkoopAfgelopen maandag maakte Apple bekend dat er op de lanceringsdag van de iPad meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Inmiddels is de iPad alweer zo’n vijf dagen te koop in de Verenigde Staten en wordt er stevig op los gespeculeerd hoeveel er inmiddels verkocht zijn, uiteenlopend van 350.000 tot meer dan 700.000. Volgens schattingen van adverteerder Chitika zouden er tot nu toe meer dan een half miljoen iPads over de toonbank zijn gegaan. Het bedrijf baseert haar schatting op gegevens van het eigen advertentienetwerk verspreidt over meer dan 80.000 websites.


Om een schatting van het aantal verkochte iPads te kunnen maken, telt Chitika hoeveel iPads zich op het internet bevinden. Dit doet men aan de hand van unieke ‘hits’ op advertenties in het gehele Chitika-netwerk. Ook wordt gekeken waar het iPad-verkeer vandaan komt. Hierbij valt op dat het grootste percentage van alle door Chitika getelde iPads, ruim 19 procent, afkomstig is uit de staat Californië, wat tevens de thuisstaat van Apple is. Op de tweede plaats staat Texas met 8,17 procent op de voet gevolgd door de staat New York met 8,14 procent.

Maar er is nog iets anders dat het bedrijf is opgevallen. “We ontdekten dat de iPad in de eerste plaats mogelijk niet gezien wordt als een apparaat om mee op het internet te surfen”, stelt marketingdirecteur Dan Ruby op het bedrijfsblog. Ruby trekt deze conclusie uit het feit dat uit de tellingen van Chitika blijkt dat er maandagmiddag, kort na de officiële bekendmaking van Apple, zo’n 270.000 iPads zouden zijn waargenomen. Dit is ruim 30.000 minder dan de 300.000 die er volgens Apple zijn verkocht.

iPad-teller Chitika doorbreekt grens van half miljoen
Volgens Ruby wijst het gegeven dat slechts 40 procent van de verkochte iPads op internet verschijnt erop dat de applicaties voor het apparaat misschien wel belangrijker zijn dan het surfen op het web. Naast specifieke iPad-applicaties die hun voordeel doen met de betere hardware en het grotere beeldscherm, ondersteunt de iPad ook alle bestaande iPhone- en iPod touch-applicaties, inmiddels meer dan 160.000 in getal. Ruby denkt dat mensen mogelijk meer tijd besteden aan het browsen in de App Store dan het browsen op het web.

Zijn bedrijf heeft ook een teller online gezet die een indicatie geeft van het aantal actieve iPads. Als we deze teller mogen geloven, komt er elke seconde een nieuwe iPad bij en heeft het totale aantal iPads inmiddels de grens van een half miljoen doorbroken. Mogelijk publiceert Apple donderdag, tijdens het iPhone OS 4.0-event, recente verkoopcijfers van de iPad. Voorlopig blijft het speculeren.

Via: Mac Rumors

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.