Reacties voor: Gerucht: volgende generatie iPhone krijgt FM-radio en -zender

De nieuwe Broadcom BCM4329 chip die Apple in de volgende generatie iPhone gaat gebruiken, blijkt in staat om FM-signalen te verzenden en te ontvangen. Je zou met de iPhone radio kunnen ontvangen, als Apple de functie ook daadwerkelijk activeert.

Reacties: 16 reacties

  1. Dit mis ik zooooooo hard op mn iPhone!
    please doe 😀

  2. Radio via internet is leuk. Maar ik mis zo erg het luisteren zonder hickups zoals mijn oude gsm wel kon.

  3. Dat mag helemaal niet in Nederland,een FM-zender in je telefoon of wat dan ook,dus het lijkt mij geen functie die wij gaan krijgen….. 🙁

  4. Internet radio werkt perfect met vodafone alleen t-mob en kpn zijn slecht meestal omdat vodafone heeft een sneller internet,ik hoop voor meer beter functies met het volgende iphone van wat ik heb gezien is daar niks groot om een ander te kopen

  5. Gizmodo zegt toch ook alleen maar dat de mogelijkheden erin zitten (capability). En dat klopt, de chip kan het. Ze zeggen niet dat het daadwerkelijk wordt geactiveerd. 😉

  6. Origineel geplaatst door Pete
    Dat mag helemaal niet in Nederland,een FM-zender in je telefoon of wat dan ook,dus het lijkt mij geen functie die wij gaan krijgen…..

    Nou, er zijn anders bosjes adapters te koop voor in de auto, waar een iPod/iPhone ingeklikt moet worden en waar vervolgens muziek via FM naar je autoradio wordt gestuurd…

  7. heb nooit last van hickups..merk wel dat het scheelt als ik mijn wifi uitzet onder het fietsen of lopen..als ik wifi aan laat hickt hij soms wel..maar doe wifi uit en heb nooit last van hickups.

  8. Origineel geplaatst door Pete
    Dat mag helemaal niet in Nederland,een FM-zender in je telefoon of wat dan ook,dus het lijkt mij geen functie die wij gaan krijgen…..

    En dat klopt niet helemaal… Snap wel wat je bedoelt hoor, maar dat is gebonden aan de zendkracht van de zender. Boven de x-aantal watts moet je dan een vergunning aanvragen. Maar verboden lijkt me het sowiezo niet om te hebben maar om te gebruiken. Maar een dergelijke fm-zender in een telefoon is prima, dat ontstijgt echt niet de wettenlijke watts gezien je daarvoor een fatsoenlijke antenne nodig hebt…

  9. FM radio ontvangen, ja graag. Waarom via internet radio luisteren als er gewoon FM-signalen uit de lucht te plukken zijn. (Bijv. in het buitenland op de camping, waar er óf geen internet is óf je je blauw betaald aan dataverkeer)
    Ik heb nooit begrepen waarom dit er niet vanaf het begin niet in zat. De iPod classic kan toch al langer FM radio ontvangen?

  10. Er zit een FM Radio in de iPod Touch 2nd als ze die nou is activeren wil dat zo graag veel liever dan Bluetooth die ze ook al in de nieuwe firmware gaan activeren

  11. Origineel geplaatst door Dylan
    Er zit een FM Radio in de iPod Touch 2nd als ze die nou is activeren wil dat zo graag veel liever dan Bluetooth die ze ook al in de nieuwe firmware gaan activeren

    Bron?
    En trouwens, je bedoelt waarschijnlijk ‘…als ze die nou EENS activeren…’?

  12. Er zou misschien een fm radio inzitten maar daar zou geen applicatie omheen gebouwd kunnen worden. Zoiets hoorde ik (en mijn bron ben ik vergeten).

    Bovendien, je mag toch wel gewoon radio in je telefoon? Mijn Samsung E250 heeft ook gewoon radio.

  13. @Milo: FM-radio bedoelt de schrijfster ‘FM-ontvanger’ mee (receiver). Dat mag uiteraard.

    ‘FM-zender’ zou een transmitter zijn. En dan wel eentje met een laag vermogen hoor. 😀 FCC is niet gek. Zou dan bedoelt zijn om te ‘relayen’ maw je ontvangt en zendt ook meteen uit. Dat vangt een ander apparaat met een ontvanger dan weer op. Ja, leuk, maar een beetje versterker heeft toch wel line-out en line-in.

    Laten we stellen dat je een jailbreak hebt en er geen soldeerwerk nodig is om het gedoe aan de praat te krijgen. Aangezien het allemaal op 1 Broadcom chipje zit zou dat redelijk onaanemelijk zijn. Willen ze het echt voorkomen dan moeten ze een chip er op dumpen die geen FM kan.

    Het enige dat je dan nog nodig hebt is een driver en een applicatie die gebruik maakt van deze driver. Volgens mij is het probleem bij Mac OS X op Hackintosh en iPhone OS jailbreak meestal het gebrek aan (goed-werkende) drivers. Dat is ook het probleem bij de iPod touch 2nd gen voor zover ik weet.

    Op Symbian toestellen heb je zat van die FM-receivers en die werken. Op Linux is het ook geen probleem. Vaak ook 3rd party. Dus ik zou m’n geld zetten op gebrek aan goed werkende driver.

  14. radio…..radio….. wat was dat ook alweer…. staat me wel iets van bij.

    muziek luisteren via last.fm of een andere internetzender is natuurlijk niet hetzelfde als de ouderwetse beperkte radiostations waar je de hele dag dezelfde 5 nummers hoort met reclame ertussendoor.

    nee dank u wel. FM onzin mogen ze wat mij betreft meteen afschaffen.

  15. Er staat mij iets bij, ik heb dit bericht eerder gelezen, bij de release van firmware 2.0.1 ofzo , er werd toen geoppert dat in die firmware fm radio zou komen en dat de chip op de huidige iPhone dit supporten. Al met al geen fm radio en dus heb ik weinig.

  16. Een mooie manier om Network Operators te ontlasten, zodat er minder dataverkeer gebruikt wordt. Mooie ruil tegen Skype toegang, zou ik zeggen. Want dat levert juist weer meer dataverkeer op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.