Gerucht: volgende generatie iPhone krijgt FM-radio en -zender

De nieuwe Broadcom BCM4329 chip die Apple in de volgende generatie iPhone gaat gebruiken, blijkt in staat om FM-signalen te verzenden en te ontvangen. Je zou met de iPhone radio kunnen ontvangen, als Apple de functie ook daadwerkelijk activeert.

fm transmitterEr zijn geloofwaardige geruchten en geruchten die je met een korrel zout moet nemen. Bij de zojuist ontdekte FM-functionaliteit van Broadcom BCM4329 kun je maar beter voor de korrel zout kiezen. Er was al ontdekt dat de nieuwe iPhone voorzien zal zijn van een Broadcom BCM4329 wireless chip, die onder andere voor Bluetooth- en Wi-Fi-functionaliteit zorgt. De betreffende chip blijkt echter ook in staat om FM-signalen te zenden en te ontvangen. Als FM-zender zou je de iPhone dan gebruiken om muziek naar speakers, autoradio’s, mediaspelers en home entertainmentsystemen te sturen, zonder dat je een kabeltje of een adapter nodig hebt.

Als FM-ontvanger kun je naar radiozenders of naar realtime-verkeersinformatie luisteren. Dat de chip deze FM-functies bevat wil echter nog niet zeggen dat Apple ze ook gaat gebruiken.

De website 9to5mac wijst er dan ook op, dat Apple erom bekend staat dat ze bepaalde functies in de iPod- en iPhone-chips uitschakelen. Zo is Bluetooth op de iPod touch niet beschikbaar (maar wel aanwezig) en blijkt A2DP wel in potentie beschikbaar te zijn op chip die nu al in de iPhone zit. Gizmodo denkt het al zeker te weten: die FM-functies komen er gewoon.

Meer info: persbericht Broadcom

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2009, 12:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen radio, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.