Saurik legt uit: Skype en MobileSubstrate (jailbreak)

Saurik heeft in een lange uitleg in Cydia meer opheldering gegeven over de problemen die Skype in combinatie met MobileSubstrate oplevert.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobilesubstrateSkype voor de iPhone is een gigantisch succes: binnen twee dagen waren er al meer dan 2 miljoen Skype-applicaties geïnstalleerd op iPhones wereldwijd. Veel mensen die een jailbreak hadden uitgevoerd liepen tegen een probleem aan, dat met een update van MobileSubstrate te verhelpen was. Saurik heeft nu een uitgebreide toelichting geschreven, waarin hij uitlegt waarom Skype en MobileSubstrate problemen geven. De uitleg is te vinden in Cydia en vooral bedoeld voor mensen die nog steeds problemen ondervinden met Skype en MobileSubstrate.

mobilesubstrateVolgens Saurik is MobileSubstrate niet de boosdoener: het doet eigenlijk niets meer dan het laden van extensies, die op hun beurt gebruik kunnen maken van libsubstrate, de primaire tool. Eigenlijk biedt MobileSubstrate een extra beveiligingslaag: wanneer extensies ertoe leiden dat je SpringBoard crasht, detecteert MobileSubstrate dit en zorgt ervoor dat je veilig naar Cydia kunt gaan om de extensie te verwijderen.

Skype is volgens Saurik de boosdoener: de manier waarop de applicatie laadt is ongebruikelijk. Saurik heeft het probleem voor MobileSubstrate 0.9.2805-1 opgelost maar niet alle ontwikkelaars gebruiken MobileSubstrate voor hun extensies. IntelliScreen, mAdvLock, mCoolPhone, MobileHook, MobileLog/iLog en Rock Extensions hebben voor niet-MobileSubstrate-gebaseerde extensies gekozen. Het deïnstalleren van zo’n extensie lost de problemen op, maar mocht je de extensie niet kwijt willen, dan zul je bij de individuele ontwikkelaars een verzoek moeten indienen om een ‘Skype-fix’ te maken.

Via: Twitter
Het hele bericht is bij iClarified te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:57
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.