iPhone X review: dieper zwart voor het scherm

Gerucht: ‘Toekomstige iPhones werken ook zonder aanraking’

Nooit meer vingervlekken op je scherm!

Bedienen we de iPhone over een paar jaar zonder hem aan te raken? Als het aan Apple ligt wel, want volgens betrouwbare bronnen werkt Apple aan een iPhone zonder aanraakbediening. Ook krijgen toekomstige iPhones gebogen schermen.

In de tijd waarin smartphones steeds meer op elkaar lijken, probeert Apple het verschil te maken met nieuwe technieken. Volgens Mark Gurman van Bloomberg werkt Apple aan iPhones die je kunt bedienen zonder het scherm aan te raken. Voor de verdere toekomst werkt Apple ook nog aan iPhones met gebogen schermen, waarbij het scherm van boven tot onder naar binnen loopt.

‘iPhone bedienen zonder aanraking’

Met de nieuwe techniek kan Apple ervoor zorgen dat je het scherm niet meer hoeft aan te raken bij bepaalde taken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je vinger dicht bij het scherm houden zonder erop te tikken. Het duurt echter nog wel even voordat deze technologie klaar is, want volgens Bloomberg duurt het nog minstens twee jaar. Het zou ook nog kunnen dat Apple dit idee uiteindelijk niet in de iPhone verwerkt. Het doet een beetje denken aan een omgekeerde versie van 3D Touch, waarbij je juist extra stevig op het scherm hoeft te drukken. Het voordeel is in ieder geval dat je geen schermvlekken op het scherm krijgt.

Volgens Bloomberg werkt de techniek anders dan bij Samsung het geval is, die met Air Gestures een soortgelijke functie heeft. Bij Samsung is het mogelijk om telefoongesprekken aan te nemen en door webpagina’s te bladeren door met je hand bij de bovenkant van het scherm te vegen. Google onderzoekt ook een soortgelijke bediening onder de naam Project Soli. Bij Apple moet je je vinger dichter bij het scherm houden, omdat de technologie in het scherm zelf zit en geen gebruikmaakt van bewegingssensoren.

Wat betreft de schermen ontwikkelt Apple een nieuw scherm dat van boven tot onder naar binnen gebogen is. Dit verschilt ten opzichte van de concurrent, waarbij het scherm juist aan de randen gebogen is. Zowel de bediening zonder aanraking als deze nieuwe schermen bevinden zich nog in een vroege fase van de ontwikkeling. Apple heeft de afgelopen jaren wel al enkele patenten gekregen voor buigbare iPhones. Bovendien voorspeelde een analist dat Apple in 2020 een opvouwbare iPhone uit gaat brengen.

Het gaat bij deze nieuwe technieken dus nog niet om de 2018 iPhones. Voor deze modellen gebruikt Apple nog gewoon een touchscreen met het design van de iPhone X. Deze nieuwe iPhones worden in september aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2018, 13:48
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen beeldscherm, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.