Viool spelen met de Apple Pencil met Pen2Bow

Viool spelen op de iPad met Pen2Bow

Gebruikt de Apple Pencil als strijkstok!

De Apple Pencil is niet alleen goed om mee te schrijven of te tekenen, maar wist je dat je er ook muziek mee kunt maken? Pen2Bow laat je viool spelen op de iPad met de Apple Pencil.

Pen2Bow

De app Pen2Bow maakt zelf geen geluid, maar kan gebruikt worden als MIDI-controller om een strijkstok te stimuleren. Je hebt dus nog steeds iets anders nodig om het snaargeluid te creëren. Dit werkt iets anders dan in de Garageband-app, waarmee je virtuele snaarinstrumenten kunt bespelen door te tokkelen. Dat lukt met je vingers, maar ook met de Apple Pencil. Bij Pen2Bow gebruik je de Pencil als strijkstok.

Viool spelen op de iPad

In de app kun je op en neer te bewegen, maar je kunt ook cirkels maken. Dit geeft je de mogelijkheid om langere tonen te maken. De app maakt gebruik van drukgevoeligheid van de Apple Pencil om de sterkte van de toon te bepalen: hoe harder je drukt, hoe sterker de toon. Ook de hoek waarin je de Apple Pencil houdt bepaalt het geluid dat de app creëert. De kleuren geven aan of de toon omhoog of omlaag gaat. Blauw staat voor omlaag en rood/oranje betekent omhoog.

Ander apparaat nodig
Het nadeel van de app is dat je nog altijd een apparaat of andere app nodig hebt om het uiteindelijke geluid te genereren. De meeste muziekapps, waaronder Apple’s Garageband, ondersteunen de input van MIDI-signalen waardoor je ook deze app hiervoor kunt gebruiken. Je kunt via dit soort apps ook andere geluiden maken met de Pen2Bow app, maar hij is het meest geschikt om viool te spelen.

Viool spelen met de Apple Pencil met Pen2Bow

De app kost €8,99. In eerste instantie was de app alleen geschikt voor de iPad Pro, omdat je de Apple Pencil nodig hebt. Maar met de komst van de nieuwe iPad 2018 kun je de app hier ook op gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2018, 15:03
Categorie Apps
Onderwerpen apple pencil, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.