App voor Interactieve TV van KPN.

Vernieuwde KPN Interactieve TV-app werkt met Chromecast en heeft nieuw design

Ben je KPN-klant en kijk je vaak televisie via de Interactieve TV-app, dan kun je dit nu eindelijk doorsturen naar je televisie met Chromecast. De volledig nieuwe versie van de KPN Interactieve TV-app is nu beschikbaar en is meteen universeel gemaakt.

Televisiekijken via apps wordt steeds meer gedaan, hoewel de televisiedienst KNIPPR van T-Mobile juist stopt. Echt goede alternatieven zijn er nog niet, zeker niet als je op zoek bent naar een Apple TV-app. Val je door het wegvallen van KNIPPR straks terug op bijvoorbeeld KPN, dan is het goed om te weten dat je vanaf vandaag de streams eindelijk kan doorsturen via Chromecast. Dat komt dan ook van pas als je op vakantie binnen de EU bent. KPN heeft namelijk versie 6.0 van haar interactieve tv-app uitgebracht.

KPN-app krijgt Chromecast-ondersteuning

Met de KPN-app kun je net als bij Ziggo live televisiekijken. Met de vernieuwde app gaat streamen via AirPlay nog steeds alleen via het Bedieningspaneel, maar het is nu wel mogelijk om te streamen via Chromecast. Gebruikers van de app vragen al heel lang om Chromecast-ondersteuning en met ingang van vandaag is dat dus mogelijk.

KPN interactieve tv.

De Chromecast-ondersteuning komt ook goed van pas als je op vakantie gaat. Je kan de app van KPN namelijk in heel de EU gebruiken. Wil je op je vakantieadres televisiekijken, dan hoef je dus alleen een Chromecast in je koffer te doen en de app op je iPhone of iPad te installeren.

Behalve de ondersteuning voor Chromecast, heeft de app een nieuw design. Het zijmenu heeft plaatsgemaakt voor een tabbalk onderaan waarmee je kan zoeken, de tvgids kan raadplegen en de instellingen kunt aanpassen. In de nieuwe versie ligt de focus op het televisiekijken, maar het is ook nog mogelijk om on-demand films en series te kijken. Er is echter geen apart onderdeel voor deze content, waardoor je ze alleen vindt door naar specifieke films en series te zoeken.

KPN Interactieve TV met Chromecast.

Nu eindelijk universeel
Mocht je de oude KPN-app nog op je iPhone hebben staan, dan moet je nu wel een volledig nieuwe app downloaden. Voorheen waren er twee versies van de Interactieve TV-app: eentje voor de iPhone en eentje voor de iPad. KPN heeft nu de iPad-versie geüpdatet naar versie 6.0 die meteen ook universeel geworden is. Dat betekent dat je de iPad-versie kunt bijwerken, maar dat je op de iPhone dus de nieuwe app moet downloaden.

Over een KPN-app voor de Apple TV is op dit moment nog niets bekend. Concurrent Ziggo werkt wel aan een Apple TV-app, dus wie weet dat hier op termijn bij KPN ook aan gewerkt wordt.

Met dank aan iCulture-lezer @WendelFelius!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 04 april: De vernieuwde KPN Interactieve TV-app is nu beschikbaar. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2018, 11:20
Categorie Apps
Onderwerpen chromecast, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.