apple-watch-vierkant

Gerucht: ‘Leveringsaantallen Apple Watch gehalveerd’

Volgens geruchten zou Apple de productiecapaciteit van de Apple Watch met de helft hebben moeten terugbrengen.

apple-watch-tijdstipVolgens de Taiwanese nieuwsorganisatie Economic Daily News heeft Apple de verwachte productie en levering van Apple Watches bijna moeten halveren, vlak voordat deze eerste Apple-smartwatch in de verkoop gaat. Apple zou gerekend hebben op een productiecapaciteit van 2,5 tot 3 miljoen Apple Watches per maand maar heeft de verwachtingen nu bijgesteld naar 1,25 tot 1,5 miljoen stuks.

De lagere productiecapaciteit zou vooral te wijten zijn aan onverwachte problemen bij productie van AMOLED-schermen. De problemen zouden vooral te maken hebben met de afwijkende paneeltechnologie; Apple gebruikt voor zijn iPhone- en iPad-modellen nog steeds traditionele LCD-schermen in plaats van het technologisch geavanceerdere AMOLED. De AMOLED-schermen voor de Apple Watch worden geproduceerd door LG Electronics. Deze fabrikant zou op dit moment slechts een yield van 30 tot 40 procent weten te bereiken (de yield van een product is het percentage dat zonder problemen van de band rolt).

apple-watches

Ook zouden er problemen zijn aan de kant van Quanta. Deze fabrikant maakt normaliter vooral componenten voor notebooks en zou te weinig ervaring hebben met het produceren voor smartwatches. Apple zou Foxconn, de grootste concurrent van Quanta, al benaderd hebben met het verzoek om (een deel van) de productie over te nemen.

Uiteraard laat Apple zich niet uit over mogelijke problemen in het productieproces. We hebben dit soort geruchten vaker gehoord bij de introductie van nieuwe iPhone– en iPad-modellen; soms bleek de berichtgeving correct, soms absoluut niet. De lancering van de Apple Watch staat in ieder geval rotsvast op 24 april voor de eerste groep landen, waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 18:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.