Gerucht: ‘iTV komt niet in het tweede kwartaal van 2012’

De website Digitimes beweert dat de iTV, een televisie ontwikkeld door Apple, niet in het tweede kwartaal van 2012 zal verschijnen. De benodigde IGZO-panelen zouden niet geleverd kunnen worden door Sharp.

DigiTimes iTVVolgens de geruchtensite Digitimes is het onwaarschijnlijk dat er in het tweede kwartaal van 2012 een televisie van Apple te koop zal zijn. Dit baseert de site op beweringen van bronnen binnen de industrie. Apple zou er niet in slagen om IGZO-panelen van Sharp geleverd te krijgen, omdat Samsung en LG Electronics allebei al een groot deel van de productie hebben opgeëist voor nieuwe Super OLED- en AMOLED-televisies.


Omdat de televisies van Samsung en LG Electronics dit jaar de grote killer-producten moeten worden van de bedrijven, zou Sharp niet in een positie zijn om de panelen ook aan Apple te leveren.

Dit is niet de eerste keer zijn dat we over de IGZO-panelen van Sharp lezen: eind vorig jaar beweerde Digitimes ook al dat Apple IGZO-technologie zou gebruiken voor schermen in de nieuwe iPad. Iets daarvoor beweerde de Wall Street Journal iets soortgelijks. DE IGZO-schermen zouden dunner zijn en minder energie gebruiken.

Hoewel het gerucht aansluit op de eerdere verhalen over IGZO-schermen, is het verstandig om kritisch naar de nieuwe beweringen te kijken. Digitimes staat bekend om geruchten die niet altijd blijken te kloppen. Gezien de bronnen van de website vaak zijn verwikkeld in het productieproces, is de kans een stuk groter dat de plannen van Apple op het laatste moment veranderen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.