Rechter verbiedt iCloud, iPhone en iPad in Duitsland

De Duitse rechter heeft een verbod uitgesproken voor iCloud en alle apparaten die hier gebruik van maken. Het verbod zal niet direct ingaan: er is namelijk nog een hoger beroep van Apple mogelijk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Motorola AppleHet Duitse gerechtshof heeft een verbod op iCloud en alle apparaten die daar gebruik van maken bekendgemaakt. iCloud zou een patent van Motorola over het synchroniseren van informatie schenden. Het verbod gaat echter niet meteen in, omdat Apple nog in beroep kan gaan. Motorola kan in de tussentijd het verbod afdwingen, maar dan is het bedrijf verplicht een voorschot van 100 miljoen dollar te betalen.

Er is sprake van een zogeheten ‘permanent injuction’, waardoor de iPhone, iPad en iCloud permanent in Duitsland verboden kunnen worden. De risico’s voor het laten ingaan van het verbod zijn daarom voor Motorola groot: kiest een hogere rechter ervoor om het verbod alsnog op te heffen, dan moet er een boete aan Apple betaald worden.

Het Duitse verbod is een gevolg van een rechtszaak tussen Apple en Motorola uit april 2011, toen iCloud nog bekend stond als MobileMe. Motorola zou een patent hebben op een synchronisatiedienst zoals iCloud, die Apple zou hebben geschonden door niet eerst een licentie aan te vragen.

Apple moet ook stoppen met de verkoop van een aantal oudere iPhone-modellen en iPads met 3G via de Duitse online Apple Store. Dit verbod heeft niet te maken met de iCloud-zaak uit april, maar met de rechtszaak die Motorola in december nog won. De iPhone 4S zou niet onder dit verbod vallen.

Update: Het verkoopverbod is (tijdelijk) opgeschort. Zie dit artikel: Apple: iPhone- en iPad-modellen snel weer verkrijgbaar in Duitse online store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 18:58
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple, duitsland, motorola, verbod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.