Gerucht: ‘iTunes Store en App Store krijgen dit jaar nieuw uiterlijk’

Apple gaat dit jaar een redesign doorvoeren voor de iTunes Store en App Store. Dat zou blijken uit vage informatie die Apple aan muzieklabels en entertainmentdiensten zou hebben verteld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-storeApple gaat voor het eerst in lange tijd een redesign voor de iTunes Store doorvoeren. Ook de App Store krijgt een ander uiterlijk. Eind 2009 veranderde Apple voor het laatst het uiterlijk van de iTunes Store, waarbij de kleur veranderde van blauw naar wit. De nadruk kwam toen meer op de inhoud te liggen, een ontwikkeling die in het nieuwe design nog verder wordt doorgetrokken. Het design wordt nog simpeler en gebruiksvriendelijker en het vinden van nieuwe content moet sneller en efficiënter verlopen.

De wijzigingen zullen gelden voor zowel muziek als voor video’s en apps. Dat beweert 9to5mac, al vertellen ze er niet bij hoe ze aan die informatie komen. Apple zou de informatie in “vage termen” hebben uitgelegd aan een aantal muzieklabels en entertainmentpartners.

Apple zou het redesign gepland hebben vlak na de lancering van nieuwe diensten zoals iTunes Match, om beter te kunnen concurreren met diensten als Spotify en de online muziekwinkel van Amazon. De iTunes Store blijft een losstaande app voor Windows en Mac, niet een shop die je via een webbrowser bekijkt. Interactiviteit zal meer centraal staan, zodat je makkelijker iOS-apps kunt vinden. Apple ontwikkelt de nieuwe iTunes Store parallel aan OS X Mountain Lion, zodat we de eerste beelden deze zomer kunnen zien. De lancering volgt waarschijnlijk pas in het najaar, het moment waarop Apple traditioneel nieuwe muziekdiensten (en iPods) aankondigt. Een vernieuwde versie van de iTunes Store en App Store op de iPhone zou ook op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 0:27
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.