Apple wil Proview aanklagen voor laster en valse claims

Apple wil het Chinese bedrijf Proview aanklagen wegens laster. In een brief die westerse media in handen hebben gekregen dreigt Apple met harde actie als Proview niet stopt met het beschadigen van Apple's reputatie.

iPad-in-ChinaApple is momenteel in een handelsmerkenoorlog verwikkeld met Proview Technology, een Chinees bedrijf dat beweert het recht op de naam iPad te hebben. Het heeft al geleid tot het verwijderen van iPads uit de winkels. Maar Apple laat het er niet bij zitten: in reactie op een persbericht van Proview is Apple van plan om Proview aan te klagen vanwege laster als het Chinese bedrijf niet stopt met het maken van “valse claims”. IDG News kreeg een kopie van de brief van Apple in handen.

In de brief van Apple is te lezen:

It is inappropriate to release information contrary to the facts to the media, especially when such disclosures have the effect of wrongfully causing damage to Apple’s reputation.

Apple geeft in de brief ook aan dat Proview-voorzitter Yang Rongshan wist van de gesprekken die ooit gaande waren tussen het Taiwanese bedrijf Proview en Apple’s Britse bemiddelaar die ervoor zorgde dat Apple eigenaar werd van de merknaam iPad in meerdere landen. Proview Technology beweert echter dat ze op het vasteland van China nog steeds eigenaar zijn van het merk iPad. Inmiddels heeft Proview twee rechtszaken in China gewonnen en verschenen er foto’s van Proview’s iPad, maar er is ook bewijsmateriaal naar buiten gekomen waaruit blijkt dat Apple wel eens gelijk kan hebben. De zaak is voorlopig nog lang niet afgerond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 0:42
Categorie Apple
Onderwerpen china, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.