Gerucht: iTunes 9 wordt een sociale applicatie (update)

Afgelopen zaterdag schreven we al over het gerucht dat iTunes 9 Twitter, Facebook en Last.fm integratie krijgt. Nu zegt een bron van Boy Genius Report dat Apple het plan heeft van iTunes een 'sociale' applicatie te maken.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

iTunes 9 sociaalAfgelopen zaterdag schreven we al over het gerucht dat iTunes 9 Twitter, Facebook en Last.fm integratie krijgt. Nu zegt een bron van Boy Genius Report dat Apple het plan heeft van iTunes een ‘sociale’ applicatie te maken. Zo zou het mogelijk worden om op een eenvoudige manier te laten weten welke muziek je beluistert, die te delen met mensen op je netwerk en verbinding te maken met de vrienden van je vrienden.

De bron van Boy Genius Report vertelt dat iTunes 9 een deel zal zijn van een grotere sociale netwerk-applicatie waar Apple mee gaat komen.


De applicatie zal te vergelijken zijn met Yahoo OneConnect, een gratis iPhone-applicatie waarmee je meerdere sociale netwerken tot je beschikking hebt en via Wi-Fi sms’jes kunt versturen. Het is nog niet bekend of deze sociale netwerk-applicatie een iPhone- of een desktopapplicatie wordt, of allebei.

Tot slot meldt de bron dat je je iPhone-applicaties bij het visueel organiseren in iTunes 9 kunt sorteren op alfabet, genre, de datum waarop de app is toegevoegd, maar je kan ook je eigen volgorde kiezen.

(via: Boy Genius Report)

Boy Genius Report heeft nu ook vermoedelijke screenshots van de nieuwe iTunes-applicatie, zie hieronder. Deze foto’s zijn waarschijnlijk nep.

itunes 9

Reacties: 57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.