Gerucht: Bing gaat Google vervangen als standaard zoekmachine op de iPhone

Volgens Businessweek bestaat kans dat de Bing, de zoekmachine van Microsoft, als standaard zoekmachine geïntegreerd gaat worden bij de lancering van iPhone OS 4.0.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Bing op de iPhoneDe kans bestaat dat Bing, de zoekmachine van Microsoft, als standaard zoekmachine geïntegreerd gaat worden bij de lancering van iPhone OS 4.0. Dit aldus Businessweek. Microsoft is al enkele weken met Apple in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden om Bing als primaire zoekmachine op de iPhone te krijgen. Hierdoor zou de huidige standaard zoekmachine Google verdwijnen. Gezien de laatste ontwikkelingen tussen beide partijen geen rare keuze, aldus insiders.

Onduidelijk is nog of Google nog aanwezig zal zijn in het nieuwe iPhone OS 4.0. Met de aankoop van een mobiel advertentiebedrijf door Apple en Google die met een eigen telefoonserie – gebaseerd op Google’s eigen Android OS (waarvan de Nexus One
de eerste is) uit komt zijn beide bedrijven wel erg in elkaars vaarwater gekomen. Geruchten gingen al eerder dat Apple bezig is om onafhankelijk te worden van Google. Daarvoor zouden ze afstand doen van de Google Maps-applicatie en zelf eigen kaarten beschikbaar stellen.

Tijdens de gesprekken zou Microsoft ook bezig zijn om Bing ook als standaard zoekmachine te krijgen in Safari op de Mac. Deze wijzigingen zouden voor Microsoft een grote stijging in de zoekmachinemarkt kunnen betekenen. Op dit moment heeft Google 86% van de markt in handen tegen 11% van Bing. Ook geven de personen die dit aan Businessweek vertelden aan dat het een samenwerking van korte duur zal zijn. Apple zou bezig zijn om zelf de zoekoptie te kunnen aanbieden.

Bron: Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.