Reacties voor: Gerucht: Apple werkt aan CDMA-versie van de iPad

Apple zou nog steeds bezig zijn om een deal met Verizon te sluiten. Daarvoor ontwikkelen ze een CDMA-versie van de iPad en mogelijk ook van de iPhone.
Lees het complete artikel → Gerucht: Apple werkt aan CDMA-versie van de iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Even voor dummies onder ons vertalen: wat is een CDMA-apparaat?

  2. iPhone maakt gebruik van gsm freqenties, zoals het merendeel van de wereld. Verizon gebruikt CDMA. Dus m.a.w. CDMA gebruikt een andere freqentie voor het datanetwerk

  3. Het lijkt er een beetje op dat Apple zich in de vingers heeft gesneden met de exclusieve deals met de verschillende operators. Ik kan nog steeds niet echt begrijpen waarom de deal met Verizon niet rond komt. Amerikanen smeken er al jaren om vanaf het begin van de eerste iPhone. Voor Apple moet het een koud kunstje zijn om de GSM chipset om te wisselen voor een CDMA chipset of een gecombineerde chipset. Het lijkt mij dat Verizon ook graag de iPhone zal willen aanbieden. Apple wil vast graag leveren want dat verdubbelt het aantal potentiële klanten in de VS.

    De enige reden die ik kan bedenken waarom het nog steeds niet rond is, is dat in het contract met AT&T een clausule zit die verbiedt dat Apple deals afsluit met andere operators. En in die clausule zal wel een hele heftige boeteregeling zijn opgenomen. Mogelijk heeft AT&T Apple in de tang zolang het contract loopt.

    AT&T realiseert zich ook dat een leegloop zal volgen als Apple andere providers in de VS gaat leveren. Het marktaandeel dat ze gewonnen hebben dankzij de iPhone zullen ze niet makkelijk opgeven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.