Apple verdient zo’n 200 dollar op de iPad

Apple's 16GB iPad kost zo'n $290 om te produceren en dat betekent dat Apple een marge van zo'n $200 op de iPad haalt. Dat denkt analist Brian Marshall.

ipad kostenVolgens analist Brian Marshall van BroadPoint AmTech levert de goedkoopste iPad van $499 Apple ongeveer $208 winst op, terwijl het duurste model van $829 maar liefst $446 oplevert. Marshall heeft berekend dat de 16GB iPad $270,50 kost om te produceren, plus nog eens $20 warranty costs. De meeste kosten gaan op aan het 9,7 inch touchscreen, dat rond de 100 dollar kost. De in eigen huis ontwikkelde A4-chip kost $15 per stuk.

Apple’s marge ligt tussen 48 en 55 procent, wat volgens Computerworld overeenkomt met andere hardwareproducten van Apple. Bij de presentatie van Apple’s kwartaalcijfers werd duidelijk dat de gemiddelde marge op 40,1% ligt. Er zijn ook producten waarbij de marge nog hoger ligt: bij de iPhone 3GS is het zelfs 60%. Omdat het voor Apple uiteindelijk mogelijk bleek om de iPhone met subsidie voor $99 te verkopen, zou de prijs van de iPad ook nog wel omlaag kunnen gaan – maar dan wel in combinatie met een mobiel abonnement en misschien een simlock.

iSuppli, een bedrijf dat regelmatig schattingen maakt van de productiekosten van Apple-producten, heeft nog geen schatting voor de iPad gemaakt maar denkt dat het vergelijkbaar is met de iPhone en iPod touch. iSuppli wil echter wachten tot beter bekend is welke componenten zijn gebruikt.

Via: The Apple Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 5:04
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.