Marktaandeel van de iPhone bij smartphones licht gedaald

Het marktaandeel van de iPhone is licht gedaald bij smartphones. Dat komt mogelijk omdat Apple de nieuwe iPhone in de zomer introduceert, terwijl concurrenten dat in het najaar doen.

iphone-droidHet marktaandeel van de iPhone is wereldwijd in het vierde kwartaal van 2009 iets gedaald, blijkt uit een rapportage van ABI Research. Het marktaandeel van de iPhone onder smartphones daalde van 18,1 procent in het derde kwartaal naar 16,6 procent in het vierde kwartaal van 2009. Dat betekent overigens niet dat er minder iPhones zijn verkocht: de verkoop van iPhones steeg zelfs met 18 procent naar 8,7 miljoen stuks. De verkoop van smartphones in het algemeen groeide echter veel sneller: met 26 procent.

Bedrijven die profiteren van de groei zijn Motorola (die haar eerste Android-toestel uitbracht) en Nokia, die de verkoop van smartphones met 4,6 miljoen stuks zag stijgen. Misschien valt er een trend te ontdekken, want in het vierde kwartaal van 2008 daalde het marktaandeel van de iPhone ook al. Het zou te maken kunnen hebben met Apple’s gewoonte om nieuwe versies van de iPhone halverwege het jaar te introduceren, terwijl concurrenten hun nieuwe toestellen vlak voor de feestdagen op de markt brengen.

Via: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 7:33
Categorie Apple
Onderwerpen markt, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.