Gerucht: ‘12,9-inch iPad in oktober 2014’

Apple wil in oktober 2014 een 12,9-inch iPad Pro op de markt brengen, aldus bronnen tegenover Digitimes.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipad-air-review-4Apple wil in oktober 2014 een 12,9-inch iPad op de markt brengen, aldus bronnen binnen Apple’s productieketenen tegenover Digitimes. Met de grotere iPad wil Apple zich voornamelijk richten op Noord-Amerikaanse scholen. Digitimes heeft vaker iPad-geruchten de wereld in geholpen die lang niet altijd bleken te kloppen, maar dit is al de zoveelste keer dat we berichten horen over de 12,9-inch iPad. Een verkoopstart in oktober zou ook maar een maand eerder zijn dan Apple’s inmiddels gebruikelijke iPad-verkoop in november.

Eerdere geruchten wezen er op dat de productie van 12,9-inch schermen al is gestart, maar dit is voor het eerst dat we iets over een mogelijke verkoopdatum horen. Oktober 2014 is nog ver van ons verwijderd, wat doet vermoeden dat de bronnen zich baseren op een schatting binnen Apple’s productieketen. Dit zou betekenen dat productielijnen voor die datum een bepaald aantal 12,9-inch iPads af moeten hebben.

Met een 12,9-inch iPad zou Apple drie schermgrootten op de markt hebben. Op het moment verkoopt Apple al de iPad mini en iPad mini Retina met een 7,9-inch scherm en de iPad 2 en iPad Air met een 9,7-inch display.

Digitimes deelt ook nieuwe geruchten over de iPhone 6, die volgens bronnen al in mei zal verschijnen. We raden aan om hierbij een slag om de arm te houden: in de Aziatische productieketen zijn vaker berichten over een vroegere iPhone- en iPad-verkoop die achteraf niet blijken te kloppen. Een iPhone-verkoop in mei zou ook betekenen dat Apple nog voor de gebruikelijke WWDC-conferentie in juni de verkoop zou starten, waardoor ontwikkelaars zich niet kunnen voorbereiden op nieuwe softwaremogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2014, 14:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.