iOS 11 met leeg lock screen.

Downgraden naar eerdere iOS 11-versies niet meer mogelijk

Teruggaan naar een oudere versie van iOS 11 zit er niet meer in. Mensen die iOS 11.2.5 geïnstalleerd hebben kunnen niet meer downgraden. Apple signeert namelijk de eerdere versies niet meer. Dat is gebruikelijk na verloop van tijd.

Geen downgrade naar eerdere iOS 11-versies

Het is niet meer mogelijk om terug te gaan naar een oudere versie van iOS als je momenteel al iOS 11.2.5 hebt geïnstalleerd. Apple is namelijk gestopt met het signeren van iOS 11.2, 11.2.1 en 11.2.2, de voorlaatste versies. Apple doet dit regelmatig nadat nieuwe iOS-versies beschikbaar zijn gekomen. Het zorgt ervoor dat gebruikers de nieuwste versie blijven gebruiken, waarin recente beveiligingslekken zijn gedicht.

Deze keer is Apple er relatief snel bij. Vorige week verscheen iOS 11.2.5 en nu gooit het bedrijf al de deur dicht voor mensen die terug willen. Het heeft ongetwijfeld te maken met de ChaiOS-bug, een kwaadaardige link die je iPhone en Mac laat vastlopen.

Vooruitkijken naar iOS 11 en HomePod
iOS 11.2.5 bevat ook ondersteuning voor de HomePod, zodat je de slimme speaker straks samen met je iPhone kunt gebruiken. De speaker komt op 9 februari op de markt, op een moment dat iOS 11.3 nog niet op brede schaal beschikbaar is gesteld. Ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen alvast wel met de beta’s van iOS 11.3 aan de slag. Ze kunnen dan nieuwe functies zoals meer animoji, synchroniseren van iMessage via iCloud en op termijn ook AirPlay 2 testen. Het enige wat nog ontbreekt zijn de speakers die AirPlay 2 ondersteunen.

iOS 11.3 komt waarschijnlijk in de loop van maart beschikbaar voor iedereen. Je leest je over de belangrijkste vernieuwingen in ons artikel over iOS 11.3 functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 9:43
Categorie iOS
Onderwerp downgrade
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.