Apple-logo blauw

Forbes benoemt Apple tot meest waardevolle bedrijf van 2016

Apple is door het Amerikaanse zakenblad Forbes voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De waarde is het afgelopen jaar met 6% gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

Apple-logo blauw
Hoewel de meest recente kwartaalcijfers voor het eerst een daling lieten zien in de verkoopcijfers van de iPhone, is Apple door Forbes uitgeroepen tot het meest waardevolle bedrijf van 2016. Dit is voor de zesde keer op rij sinds het zakelijke Amerikaanse tijdschrift de meting uitvoert.

Apple’s waarde gestegen ondanks lagere verkopen

Forbes constateert dat Apple dit jaar een marktwaarde heeft van $154,1 miljard, wat neerkomt op een stijging van 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Apple ligt in de lijst van Forbes ver voor op de nummer 2. Achter Apple vinden we namelijk Google, met een marktwaarde van $82,5 miljard. Het verschil tussen beide bedrijven wordt wel een stuk kleiner, want de marktwaarde met Google is met 26% gestegen. In de top tien zijn verder nog vele andere technologiebedrijven te vinden, zoals Microsoft op de derde plaats en Facebook en IBM op respectievelijk plaats 5 en 7.

Forbes benoemt Apple tot meest waardevolle bedrijf van 2016.

Tegelijkertijd is IBM het bedrijf met de grootste daling, namelijk 17%. Een andere daling zien we bij Samsung, die met een waarde van $36,1 miljard op een elfde plaats staat. Andere bedrijven in de top tien zijn Coca-Cola, Toyota, Disney en McDonald’s. De volledige lijst van Forbes is te bekijken op de website van het Amerikaanse zakenblad.

Vorige week werd door Time Magazine de iPhone al uitgeroepen als meest invloedrijke gadget aller tijden, waardoor dit de tweede positieve opsteker voor Apple is. In die lijst zijn nog veel meer memorabele gadgets te vinden, zoals de Nokia 3210 en Sony Walkman.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 15:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, forbes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.