Apple-CarPlay-Toyota

Ford gaat SYNC nog niet aan de kant zetten voor CarPlay

Hoe gaat CarPlay straks werken in de auto's van Ford? De autofabrikant heeft nu alvast details over SYNC, CarPlay en Android Auto gedeeld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-CarPlay-ToyotaAutofabrikant Ford is al sinds de eerste aankondiging van plan om CarPlay in auto’s toe te voegen. Tot nu toe is dit echter nog niet gebeurd, waardoor Ford-rijders nog niet weten hoe de fabrikant CarPlay gaat aanbieden. In een interview vertelt Ford CEO Mark Fields nu hoe CarPlay straks in de auto’s zal werken.

Volgens Fields zal CarPlay bovenop Ford’s bestaande besturingssysteem SYNC worden geïntegreerd. Android Auto zal op een vergelijkbare wijze in dezelfde auto’s worden aangeboden. Het wordt hierbij mogelijk om SYNC, CarPlay en Android Auto door elkaar heen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de Kaarten-app gebruiken met CarPlay, terwijl je luistert naar de radio in SYNC.

Lees ook: Apple CarPlay vs. Android Auto

Ford volgt het voorbeeld van andere autofabrikanten, die ook zowel Android Auto als CarPlay aanbieden. Volgens Ford-CTO Raj Nar zit daar een reden achter: Ford wil niet dat je de aanschaf van een auto van 40.000 dollar baseert op wat voor telefoon je nu hebt.

CarPlay zal vanaf deze zomer worden toegevoegd aan auto’s van Ford, in een grote update voor SYNC. Het Ford-besturingssysteem zal dan worden gebaseerd op BlackBerry’s QNX, waar CarPlay altijd bovenop draait.

Heb je een auto van Ford zonder SYNC? Dan zijn er ook alternatieve methodes om CarPlay te gebruiken. Zo bracht Alpine bijvoorbeeld in 2014 een CarPlay-inbouwsysteem uit.

Lees ook: Dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 12:26
Categorie Diensten
Onderwerpen carplay, ford

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.