apple-watch-digital-crown

Apple Watch heeft soms last van stroeve Digitale Kroon

De digitale kroon van de Apple Watch is soms stroef en voelt dan plakkerig aan. Apple biedt een oplossing voor de Digitale Kroon-problemen: afspoelen met water!

apple-watch-digital-crownSinds een week hebben early adopters de Apple Watch in bezit. Daardoor komen nu ook de eerste gebruikerservaringen komen – en de eerste klachten over mogelijke technische defecten. Een aantal Apple Watch-gebruikers blijkt last te hebben van een stroeve Digitale Kroon, waardoor het moeilijk is om de knop rond te draaien. Ze melden het probleem van de stroeve Digitale Kroon op Apple’s supportforum.

Proberen ze aan de Digitale Kroon te draaien, dan voelen ze veel weerstand. Een Apple Watch-bezitter beschrijft het als volgt:

Als ik de Digitale Kroon een tijd niet heb gebruikt, voel ik weerstand als ik hem probeer te draaien. Daarna werkt hij weer zoals vanouds, totdat ik hem een tijd niet gebruik.

Een andere gebruiker is naar de Apple Store gegaan, waar medewerkers zei dat de Digitale Kroon niet zo hoort te functioneren. Het lijkt er op dat vuil in de Digitale Kroon ervoor zorgt dat hij na verloop van tijd minder gemakkelijk draait. Apple raadt in een supportdocument aan om met water de Kroon schoon te maken, zodat hij weer goed draait. Hiervoor moet je de volgende stappen nemen:

  1. Zet de Apple Watch uit en verwijder hem van de oplader.
  2. Heb je een lederen horlogeband? Verwijder deze dan van de Apple Watch.
  3. Houd de Digitale Kroon 10 tot 15 seconden onder een warme kraan. Gebruik hierbij geen zeep of andere schoonmaakproducten.
  4. Blijf aan de Digitale Kroon draaien en druk de knop een paar keer in terwijl je hem onder de kraan houdt.
  5. Maak de Apple Watch droog met een pluisvrij schoonmaakdoekje.

Het is wat vreemd dat Apple aanraadt om de Apple Watch onder de kraan te houden. De angst voor waterschade is bij gebruikers immers groot. Toch is de Apple Watch spatwaterbestendig, zodat je het horloge kunt blijven dragen als je bijvoorbeeld je handen wast of in de regen loopt. Meer hierover lees je in de volgende tip: Hoe waterdicht is de Apple Watch?

Eerder deze week kwamen er ook klachten voorbij van Apple Watch-bezitters met tatoeages. De hartslagsensor zou bij deze gebruikers soms niet werken, omdat de gebruikte inkt lichtbundels op een bepaalde manier reflecteert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 11:23
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, digitaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.