iFixit iPhone XR teardown: behuizing openen

Gerucht: ‘Apple werkt aan eigen iPhone-chips voor mobiele data’

Volgens bronnen is Apple momenteel actief bezig met het ontwikkelen van eigen chips voor mobiele data in de iPhone. Nu is Apple nog afhankelijk van externe partijen voor sommige chips.

De laatste jaren ontwikkelt Apple steeds meer eigen onderdelen, zodat ze minder afhankelijk zijn van externe partijen zoals Intel, Samsung en Qualcomm. We schreven eerder al dat Apple A-chips in de Apple Car en in de Mac wil stoppen en in 2020 zouden de chips van Intel aan de kant gezet worden. Nu meldt The Information dat Apple eigen chips aan het maken is voor de ontvangst van mobiele data.

‘Apple wil eigen chips mobiele data’

Voor de ontvangst van een mobiel netwerk gebruikte Apple voorheen chips van Qualcomm. Apple en Qualcomm liggen al een tijdje in de clinch met elkaar over onder andere de bedragen die Apple moet betalen. Apple is daarom ook al gewisseld naar chips van Intel, maar met eigen chips houdt Apple zelf de touwtjes in handen. Volgens de bron werken er allerlei engineers bij Apple aan het ontwikkelen van de eigen chips. Apple was ook druk met het zoeken naar engineers in de regio van San Diego. In die Amerikaanse stad heeft Apple een team dat werkt aan allerlei draadloze toepassingen.

Het kan echter nog wel duren voordat de iPhones met een door Apple-ontworpen modemchip komen. Analisten denken dat het nog minimaal drie jaar duurt. Dat zou betekenen dat de eerste 5G-chip in de iPhone nog van Intel afkomstig is. Eerder deze maand schreven we nog dat Apple wacht tot minstens 2020 voor de eerste 5G-iPhone.

Voor een overzicht van alle Apple-chips, bekijk je ons artikel. Daarin helpen we je op weg in alle chips en processors die Apple zelf ontwikkeld heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.