newsstand-kranten-kiosk

Gerucht: ‘Apple start voorjaar 2019 met betaalde dienst voor tijdschriften en kranten’

Apple is van plan om aankomende lente te starten met haar eigen betaalde dienst voor tijdschriften en nieuws. Volgens bronnen gaat Apple dit verwerken in de Apple News-app.

In maart vorig jaar nam Apple Texture over, een dienst waarmee je onbeperkt allerlei tijdschriften kon lezen. Er gingen al eerder geruchten dat Apple werkt aan een betaalde dienst voor kranten en tijdschriften en vandaag meldt Bloomberg dat dit op de planning staat voor aankomend voorjaar.

‘Apple start in voorjaar 2019 met tijdschriften- en krantendienst’

Texture is volgens de bronnen de basis voor de nieuwe tijdschriften- en krantendienst van Apple. Het idee om met een eigen betaalde dienst te komen is ontstaan uit het feit dat een iPad erg geschikt is om nieuws op te lezen, maar dat dit in de afgelopen tijd nog niet zijn vruchten afgeworpen heeft. Kranten en tijdschriften hebben nog steeds moeite om hun weg te vinden op apparaten zoals een iPhone en iPad en daar moet deze dienst van Apple bij helpen. De dienst maakt volgens de bronnen onderdeel uit van Apple News. Dit is Apple’s eigen nieuwsapp waarin je artikelen van allerlei nieuwsbronnen kan lezen.

Apple is momenteel in onderhandeling om populaire kranten zoals de Wall Street Journal en de New York Times binnen te halen. Momenteel maakt Texture nog een soort digitale versie van een gedrukte tijdschrift of krant, maar in Apple’s versie moet dat er anders uit zien. Volgens de bronnen lijken de artikelen meer op online nieuwsartikelen, zoals dat ook nu het geval is in Apple News.

Uitgevers zijn echter bang dat de dienst niet het gewenste resultaat geeft. Een abonnement op de dienst zou ongeveer $10 per maand kosten, waarvoor je onbeperkt kan lezen. Dat is in veel gevallen een stuk goedkoper dan een bundel van een enkele krant of tijdschrift. Volgens experts kan Apple de kranten alleen mee laten doen als ze hun eigen betaalmuur in kunnen voeren.

Steeds meer diensten
Apple zelf vergelijkt het vooral met het succes dat ze al met Apple Music hebben. Naast de krantendienst werkt Apple ook nog aan een dienst voor allerlei tv-series en andere shows. Volgens de geruchten moet deze tv-dienst ook in het voorjaar gaan starten, in ieder geval in een aantal landen. Als de krantendienst ook in het voorjaar van start gaat, dan betekent dat dus dat Apple mogelijk beide tegelijkertijd beschikbaar stelt. of we daar in Nederland ook meteen wat aan hebben, valt nog te bezien. De series van Apple worden vermoedelijk via de TV-app verspreid. Maar zowel de TV-app als de News-app zijn niet in Nederland en België te gebruiken.

Een overzicht van de Apple-shows die op de planning staan, vind je in ons aparte overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2018, 14:33
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerpen apple nieuws, kranten
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.