Flitsmeister heeft nu stembediening en waarschuwt voor gladheid

Ook eerste screenshot van CarPlay-versie
Flitsmeister heeft twee handige nieuwe functies gekregen. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning van stembediening, zodat je ook bestemmingen op kan zoeken zonder dat je hoeft te typen. Ook hebben we de eerste beelden van de CarPlay-versie.

We naderen inmiddels de winter, dus dat betekent koude handjes en bevroren autoruiten. Flitsmeister is klaar voor de winter, want de twee nieuwe functies van versie 7.13 komen in beide wintersituaties goed van pas. Het goede nieuws wat betreft de eerdere aangekondigde CarPlay-versie is dat deze nog gepland staat voor dit jaar.

Flitsmeister met stembediening

Flitsmeister is steeds meer een totale verkeersapp voor navigatie en drukte in het verkeer. Net als veel andere navigatie-apps op de iPhone ondersteunt Flitsmeister nu ook stembediening. Qua werking komt dit erg overeen met andere navigatie-apps zoals Google Maps en Waze. Om de stembediening te gebruiken open je de Flitsmeester-App en tik je in het Voor jou-tabblad op het vergrootglas. Vervolgens zie je rechtsboven een microfoontje staan. Tik erop en geeft Flitsmeister toegang tot spraakherkenning en de microfoon. Flitsmeister maakt gebruik van de ingebouwde spraakherkenningssoftware van Apple, zodat je woorden omgezet worden in tekst. Spreek nu je opdracht in en de tekst en overeenkomstige locatie verschijnt op het scherm.

Stembediening in Flitsmeister.

De functie komt vooral van pas als je even geen handen vrij hebt om handmatig een adres in te typen. Helaas moet je dus nog wel op het scherm tikken om de spraakherkenning te starten en het voorgestelde adres te selecteren. Helemaal handsfree is het dus nog niet.

Flitsmeister waarschuwt voor gladheid

Een tweede nieuwe functie in deze versie is de waarschuwing voor gladheid. Zodra je de app ‘s ochtends start, verschijnt er onderaan het scherm een pop-up. Hier zie je dat er momenteel kans is op gladheid. Je weet dan meteen dat er mogelijk vertraging is op je route en dat je op moet passen voor gladde weggetjes. De melding verdwijnt na een paar seconden automatisch weer van het scherm, maar je kan hem ook zelf wegtikken. De informatie wordt opgehaald van Dark Sky, een bekend en populair weerinstituut. De app van Dark Sky is helaas nog steeds niet in Nederland beschikbaar.

Waarschuwing voor gladheid in Flitsmeister.

Eerste screenshot van CarPlay-versie
Tot slot is er nog nieuws wat betreft de CarPlay-versie van Flitsmeister. Flitsmeister laat weten dat er momenteel nog hard gewerkt wordt aan de update en dat ze hun best doen om het nog voor het einde van het jaar uit te brengen. De screenshot laat zien hoe Flitsmeister in CarPlay eruit komt te zien. We hebben daardoor in ieder geval al een beter beeld van hoe de app eruit ziet en welke functies er zijn. Zo zie je rechtsboven de maximum en huidige snelheid en zie je linksonder aangegeven staan hoeveel vertraging er is. Linksboven staan de volgende navigatie-instructies, zoals ook het geval is bij alle andere navigatie-apps voor CarPlay.

Flitsmeister CarPlay screenshot.

Check ook onze lijst met andere CarPlay navigatie-apps, waaronder Waze en Google Maps. In onze review van Google Maps in CarPlay lees je wat onze ervaringen met deze versie zijn.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 november 2018 om 15:17
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.