Flauwvallende mensen bij iPhone 5-verkoopchaos Oberhausen

In Oberhausen is de verkoop van de iPhone 5 uitgelopen op een chaos. Mensen kwamen in verdrukking, vielen flauw en werden boos op voordringers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple store oberhausenNederlanders en Belgen die vannacht bij de Apple Store in Oberhausen een iPhone 5 wilden halen, hebben angstige momenten meegemaakt. Grote drukte en een gebrek aan organisatie zorgden ervoor dat er relletjes ontstonden en mensen flauwvielen. Vannacht stonden er naar schatting al meer dan duizend mensen te wachten, waarbij mensen zich door bosjes drongen om een plek eerder in de rij te bemachtigen. De politie dreigde de verkoop stil te leggen als er geen einde komt aan het geduw in de massa.


Tientallen mensen die bij de eerste lichting zaten, hadden geluk: zij werden vlot voorzien van reserveringskaartjes en hadden binnen een uur de iPhone 5 in handen. Eventueel hebben ze nog tot vandaag 20:00 uur de tijd om hun gereserveerde iPhone op te halen. Honderden anderen zullen de komende uren nog moeten vechten tegen de slaap én hopen dat de iPhone die ze wilden kopen nog op voorraad is.

http://twitter.com/paul_van_dijk/status/249018118695952384

Namens iPhoneclub stonden redacteuren Bas en Bart in de rij. Ook andere Nederlandse sites zoals Tweakers hadden mensen gestuurd om de iPhone 5 te kopen. Het is de snelste manier om aan een reviewexemplaar te komen; Apple leent pas vanaf 28 september testtoestellen aan de Nederlandse media uit.

Apple (filiaal Centro in Oberhausen) lijkt weinig geleerd te hebben van de situatie in oktober 2011, toen er ook al veel geduw ontstond in de mensenmassa en mensen bang waren onder de voet te worden gelopen. Hoewel we bij iPhoneclub blij zijn met het tomeloze enthousiasme over Apple-producten gaat deze massahysterie ons toch iets te ver. We hopen dat het personeel van de Apple Store in Oberhausen lering trekt van de beter georganiseerde verkoopstart in de grote wereldsteden.

drukte apple store oberhausen

Elders in de wereld verliep de iPhone 5-verkoop gelukkig een stuk georganiseerder. In de Australische stad Sydney gingen de eerste honderden iPhones in de verkoop. Daarna volgde Japan, waar ook honderden mensen om 8:00 uur plaatselijke tijd stonden opgelijnd bij de flagship store van mobiele operator Softbank in Tokio. In Hongkong en Singapore was de iPhone 5 vannacht ook al verkrijgbaar. Inmiddels is de verkoop in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in volle gang. De eerste kopers in Oberhausen zijn inmiddels op weg naar huis met hun gloednieuwe iPhone 5.

Foto’s: @femmetaken en @paul_van_dijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

94 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.