‘Facebook wil meer losse mobiele apps in 2014’

Facebook wil meer mobiele (iPhone-)apps uitbrengen in 2014. Na de nieuws app 'Paper' zouden een agenda en zoekdienst kunnen volgen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

facebook-messenger-iphoneFacebook gaat meer mobiele applicaties uitbrengen voor verschillende doeleinden in 2014. Dat weet techsite The Verge. Het sociale netwerk zou een reeks aan verschillende losse apps in de planning hebben staan, waarbij je Facebook Messenger en Instagram mag zien als voorlopers van apps die nog komen gaan. “In de toekomst verwachten we meer diensten te ontwikkelen die mensen helpen om te delen”, zei oprichter Mark Zuckerberg eerder.

Eerder deze maand staken berichten de kop op dat Facebook serieus bezig zou zijn met een eigen nieuwsapp die moet concurreren met applicaties als Flipboard. Die app zou op zijn vroegst nog deze maand kunnen uitkomen, schreven we eergisteren. De applicatie zou Paper gaan heten, de focus zou liggen op iPhone en iPad en een mengel zijn van algemeen nieuws en berichten die belangrijk zijn onder je vrienden.

Mark ZuckerbergDe nieuwe visie van Facebook kan wel eens een reactie zijn op het feit dat tieners in ieder geval in de Verenigde Staten het sociale netwerk minder gebruiken dan een tijd geleden. De jonge gebruikers wijken uit naar applicaties als WhatsApp, KIK Messenger of Snapchat: applicaties met een gericht doel die niet al het sociale verkeer bij elkaar willen brengen. Eerder probeerde Facebook Snapchat al te kopen voor 3 miljard dollar.

Facebook heeft gemengd succes met sociale apps naast haar eigen ‘echte’ Facebook-app. Behalve de mislukte overname van Snapchat, was het met Facebook Poke al mogelijk afbeeldingen, video’s en berichten uit te wisselen die slechts beperkte tijd bekeken kunnen worden. De dienst vergelijkbaar met Snapchat flopte echter genadeloos. In reactie werd Instagram voorzien van Instagram Direct, een mogelijkheid om elkaar privéfoto’s te versturen. Als het aan The Verge ligt, liggen de kansen voor Facebook vooral bij mobiel zoeken en agenda-toepassingen.

Foto: Guillaume Paumier/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Onderwerpen facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.