Hoe Apple je Facetime-gesprekken beter wil maken

Door een database van gezichten aan te maken, wil Apple video's aan elkaar plakken in Facetime-gesprekken met een slechte verbinding.

FacetimeApple beschrijft in een nieuwe patentaanvraag hoe een Facetime-gesprek met een slechte verbinding nog steeds vloeiend kan verlopen. Als de verbinding blijft hangen kan Facetime op slimme manier eerder opgenomen of gewijzigde beelden laten zien, zodat de ander het idee heeft nog steeds naar een pratend persoon te kijken. Op het moment compenseert Facetime nog voor een slechte verbinding door de resolutie van video’s te verlagen, frames over te slaan en de geluidskwaliteit te verminderen.

Het patent is niet enkel voor Facetime bedoeld, maar het is zeer waarschijnlijk dat Apple Facetime in het achterhoofd had bij het maken van de aanvraag. Voorbeelden van het verbindingsproces laten ook duidelijk een iPhone zien.

Facetime kan volgens het patent tijdens een gesprek een gezicht in de gaten houden. Van deze gezichten wordt een database van beelden gemaakt, gekoppeld aan bepaalde klanken. Verslechtert de internetverbinding, dan wordt deze database geraadpleegd om de juiste afbeeldingen te koppelen aan wat er wordt gezegd. Je hebt hierdoor het idee nog steeds te kijken naar een pratend persoon, terwijl de video eigenlijk niet gestreamd hoeft te worden.

Een tweede mogelijkheid is dat Facetime beelden van een gezicht kan vervormen, om zo bepaalde mondbewegingen te tonen zonder dat er een eerder beeld gebruikt hoeft te worden.

Is de verbinding nog goed genoeg om een video van lagere kwaliteit te streamen, dan is het volgens de patentaanvraag ook mogelijk om alleen de achtergrond in een video in kwaliteit te verminderen. De iPhone detecteert met behulp van bijvoorbeeld gezichtsherkenning een gezicht en weet daarom welk deel van de beelden scherp en hoogwaardig in beeld moet worden gebracht.

De patentaanvraag werd door Apple in 2012 ingediend. We moeten nog zien of Apple de ideeën ook binnenkort gaat gebruiken. Kans bestaat altijd dat de videosystemen na wat tests in de ijskast zijn verdwenen. Sinds iOS 7 is er hoe dan ook een manier waarop je videoproblemen in Facetime helemaal kunt oplossen: Facetime Audio laat je zonder videomateriaal een Facetime-gesprek voeren.

Het Amerikaanse patentbureau publiceerde vandaag nog een aanvraag van Apple, waarin een mobiel betaalsysteem met Bluetooth, Wi-Fi of NFC wordt beschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 18:45
Categorie Apple
Onderwerpen facetime, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.