facebook moments

‘Facebook werkt aan app voor delen in kleine groepen’

Facebook werkt aan een app met codenaam Moments, waarmee je in privégroepen foto's en berichten kunt uitwisselen, zonder dat anderen meekijken.

facebook momentsFacebook is bezig een app te ontwikkelen met codenaam Moments. Het is bedoeld om materiaal alleen in kleine kring te delen onder vrienden en familieleden. Moments wordt momenteel getest door Facebook-medewerkers en lijkt op de al langer bestaande app Cluster. Eigenlijk zou Facebook de aparte app niet nodig moeten hebben, want via Facebook-groepen kun je al beperken met wie je foto’s, video’s en berichten worden gedeeld. Toch probeert Moments iets extra’s toe te voegen: door de groepen op een visuele manier weer te geven, waardoor het delen met kleine groepen makkelijker wordt, ook voor het doorsnee publiek. Tegelijk is Moments een goed marketingverhaal voor Facebook: het bedrijf benadrukt de afgelopen tijd steeds meer dat ze privacy belangrijk vinden en wijst gebruikers erop welke apps en sites de informatie van Facebook kunnen raadplegen.

Volgens Techcrunch, die al lucht kreeg van de nieuwe app, lukt het Facebook niet om delen binnen kleine groep makkelijker te maken. Met de Moments-app kunnen ze een duidelijke boodschap communiceren: dit is alleen bedoeld voor mensen die je goed kent en je hoeft niet bang te zijn dat je ontboezemingen all over the internet terechtkomen. Moments kan handig zijn voor mensen die de groepsfunctie en privacy-instellingen nog niet goed onder de knie hebben. Maar het kan aantrekkelijk zijn voor tieners, die niet willen dat hun ouders kunnen meelezen. Zelfs voor volwassenen kan het van pas komen: als je niet wil dat je moeder steeds gênante anekdotes uit je kindertijd in de reacties plaatst of te maken hebt met familieleden die met nogal wat uitroeptekens (!!!) communiceren, dan kun je de discussies voortaan privé voeren.

Er is nog kans dat Facebook de app niet gaat uitbrengen, als de test tegenvalt of de app toch niet handig genoeg wordt gevonden. Eerder besloot Facebook al een agenda-app waarmee je Facebook-evenementen kunt beheren, niet uit te brengen. De naam Moments kan ook nog veranderen, omdat het momenteel slechts een interne codenaam is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 9:04
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.