htc-one-iphone-6

Apple informeert overstappers van Android naar iPhone

Apple heeft een overstapgids gemaakt, waarin ze uitleggen hoe je van Android naar de grote iPhone 6 overstapt.

HTC-iPhone-6-kleinApple ziet graag dat mensen van hun grote Android-phablets overstappen naar een grote iPhone. Op de website hebben ze een overstapgids gepubliceerd, waarin ze aan de hand van plaatjes en stappenplannen uitleggen wat je moet doen om van Android naar iPhone te gaan. Ze leggen uit hoe je foto’s, muziek, documenten, boeken, apps en e-mail kunt overzetten en raden daarbij een aantal apps aan. Copy My Data en PhotoSync zijn twee die iedereen kan gebruiken, terwijl AT&T Mobile Transfer vooral bedoeld is voor Amerikanen.

Apps overzetten meeste werk

Het meest lastige in het hele proces is het overzetten van apps. Mensen die naar iOS overstappen zullen de apps zelf moeten opzoeken en downloaden, opnieuw instellen en eventueel opnieuw ervoor betalen. Ook zul je je muziek moeten verhuizen naar iTunes. Mensen die al helemaal op streaming muziek zijn overgestapt hebben het makkelijk: die hoeven alleen de Spotify-app te installeren en zijn klaar. Boeken en PDF’s kun je overzetten naar iBooks, maar je kunt ze natuurlijk ook op een online opslagdienst zoals Dropbox laten staan. Apple geeft in ieder geval tips hoe je soortgelijke en zelfs betere apps kunt vinden. Want aan apps is er geen gebrek, met een collectie van 1,3 miljoen stuks in de App store. Bovendien geven appontwikkelaars nog steeds vaak voorrang aan iOS, zodat je voor bijna alle favoriete Android-apps een iOS-variant kunt vinden.

content overzetten android iphone

Spijt van uitstapje naar Android

Apple lijkt met deze gids alvast te anticiperen op mensen die willen overstappen naar de grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Zij zijn ooit naar Android overgestapt vanwege de grotere schermen en hebben spijt gekregen. De enorme verkoopaantallen van de eerste dagen maken in ieder geval duidelijk dat de twee grote iPhones opnieuw verkooprecords gaan breken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 9:33
Categorie Apple
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.