‘Facebook populairste app onder werkende Nederlandse vrouwen’

Facebook is de populairste app onder Nederlandse smartphone-bezitters, aldus een onderzoek van Intelligence Group. Vooral vrouwen zouden opmerkelijk genoeg Facebook als hun favoriete app bestempelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhoneFacebook is de populairste app onder Nederlandse gebruikers, gevolgd door WhatsApp en de applicatie van NU.nl. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Het onderzoek komt met een paar interessante conclusies: zo zou 46 procent van de vrouwen Facebook als favoriete app bestempelen, een percentage dat bij mannen op slechts 29 procent ligt. Bij het onderzoek werd niet specifiek naar de iPhone, maar naar alle smartphones in Nederland gekeken.

Wordfeud, Hyves, Appie en verschillende games worden volgens Intelligence Group meer door vrouwen als favoriet worden gezien. Mannen zouden vaker kiezen voor de apps AD, Teletekst, LinkedIn en Gmail. Het volledige overzicht van de populairste apps in Nederland vind je hieronder:

  1. Facebook 37%
  2. Whatsapp 32%
  3. Nu 16%
  4. Wordfeud 16%
  5. Twitter 15%
  6. Telegraaf 5%
  7. Buienradar 5%
  8. Rabobank 4%
  9. ING 4%
  10. Angry Birds 3%

Er zit ook een verschil in de leeftijd van app-gebruikers. Mensen jonger dan 25 jaar zouden vaker apps zoals Facebook, Hyves en Twitter gebruiken dan oudere smartphone-bezitters. Ook spelletjes zoals Angry Birds en Draw Something doen het beter bij deze groep. 35-jarige mensen zouden sneller juist productiviteitsapps installeren, voor bijvoorbeeld van banken of het openbaar vervoer.

Het onderzoek van Intelligence Group stelde meerdere vragen aan een pool van 5.000 mensen. Hierbij werden alleen mensen vanuit de arbeidsmarkt ondervraagd. De resultaten weerspiegelen daarom niet heel Nederland: er zijn ook een genoeg niet-werkende smartphonebezitters, zoals scholieren en studenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 16:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.