Messenger API

Facebook onthult Parse voor slimme apparaten, Messenger krijgt app-support

Facebook gaat app-ontwikkelaars toegang geven tot Facebook-functies, waardoor slimme apparaten beter samenwerken met het netwerk. De Messenger-app krijgt ook nauwe app-integratie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Parse FacebookFacebook gaat ontwikkelaars heel wat nieuwe functies ter beschikking stellen met behulp van de nieuwe developmentkit Parse. Dit heeft Facebook vandaag bekendgemaakt tijdens de F8-conferentie. Met Parse kunnen ontwikkelaars software nauw verbinden met het sociale netwerk, waardoor Facebook ondersteuning krijgt voor veel slimme accessoires. Verlichting, verwarmingen en andere apparaten zijn allemaal met het sociale netwerk verbonden.

Het wordt volgens Facebook mogelijk om in je tijdlijn te zien wat er met je apparaten in huis gebeurt. Heeft je plantenbak geen water meer? Dan zal een slimme sensor dit aan Facebook doorgeven, waardoor er een bericht alleen gericht aan jou wordt geplaatst. Hierdoor wil Facebook een plek worden met geautomatiseerde berichten gericht aan jou.

Lees ook: Dossier Facebook

Messenger als app-platform

Messenger APIFacebook zegt daarnaast van Messenger een platform voor ontwikkelaars te maken. Eerdere geruchten wezen er ook al op dat dit ging gebeuren. Facebook brengt een speciale API uit, waarmee de apps een directe connectie met Messenger leggen. Hiermee kunnen apps zoals Giphy en Jibjab rechtstreeks speciale emoji, GIF-afbeeldingen en andere content naar chats sturen.

De API wordt voor alle ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Een aantal developers zijn er alvast mee aan de slag gegaan, waardoor er binnenkort bijvoorbeeld apps voor Giphy, Bitmoji en FlipLip worden uitgebracht.

Messenger wordt ook een platform voor de klantenservice van bedrijven met Messenger Business. Hiermee kan een winkel bonnetjes en verzendinformatie versturen met de chatapp en live support bieden. Hiermee wil Facebook de livechats van veel helpdesks naar Messenger verhuizen.

Facebook-verbeteringen

Facebook gaat ook een nieuwe share sheet introduceren voor apps met Facebook-connectiviteit. Hierdoor kun je beter zien hoe een bericht er uit komt te zien voor hij op Facebook wordt geplaatst.

Er komt tot slot ook een praktische nieuwe functie naar Facebook: een panoramacamera. Door foto’s te maken van je omgeving maakt Facebook een 3D-omgeving waar gebruikers in rond kunnen kijken. Deze interactieve foto’s staan in je tijdlijn. Een functie die we eerder al in Photosynth zagen, maar Facebook’s alternatief heeft een bijzonder extraatje: alle 3D-panoramafoto’s zijn ook met de VR-bril Oculus Rift te bekijken.

Lees ook: Waar blijft Virtual Reality voor de iPhone?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 14:33
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.