Microsoft Photosynth: maak 360 panoramafoto’s op je iPad 2

Microsoft Photosynth is een app waarmee je panoramafoto's op de iPad kunt maken. De app is niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar is er wel op te gebruiken. Door foto's rondom te maken stel je een panorama samen.

louvre foto panorama
De iPad 2 heeft misschien niet de beste camera om foto’s mee te maken, vanwege de relatief lage resolutie. Maar dat hoeft je niet ervan te weerhouden om toch aan de slag te gaan. Met Photosynth kun je namelijk meerdere foto’s maken, die door de app worden samengevoegd tot een panoramafoto van veel grotere afmetingen.

Photosynth is niet de eerste app die Microsoft op het iOS-platform uitbracht. Eerder kwamen ze al aanzetten met Bing (zoekmachine), OneNote (notities) en Tag Reader (barcodes). Photosynth is een al langer bestaande dienst van Microsoft, waarbij foto’s die op dezelfde locatie zijn gemaakt aan elkaar worden geplakt tot een panorama. Met deze nieuwe app maak je zelf meerdere foto’s; de app plakt ze daarna aan elkaar tot een panoramafoto, die je met anderen kunt delen via Facebook of Bing Maps.

Photosynth heeft een interactieve capture-functie, waarmee je het panorama tot leven ziet komen, terwijl je foto’s aan het maken bent. Je maakt foto’s in alle denkbare richtingen en ze worden meteen aan het panorama toegevoegd. Het verwerken van de foto’s tot een panorama gebeurt op de iPad zelf, er is geen externe server voor nodig. Photosynth is niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar is er wel op de gebruiken. En voor het bekijken van de panoramafoto’s die je uiteindelijk gemaakt hebt, is de iPad natuurlijk erg geschikt.

Photosynth werkt op de iPhone 3GS en 4, iPad 2 en vierde generatie iPod touch.

Downloaden: Photosynth (gratis)

microsoft-photosynth

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 22:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, game, ipad, panorama, puzzel, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.