Facebook neemt voormalige Apple-marketeer in dienst

Facebook heeft de voormalige Apple-marketeer Rebecca van Dyck aangetrokken. Ze gaat de marketingafdeling van het sociale netwerk leiden. Van Dyck werkte het afgelopen jaar voor Levi's.

facebook-blokjesFacebook heeft een voormalige Apple-marketeer aangenomen om leiding te geven aan haar marketingafdeling. Rebecca van Dyck heeft bij Apple onder meer gewerkt aan de marketing voor de iPhone, iPad en iPod. Het laatste jaar werkte ze bij Levi’s, maar inmiddels zou ze de overstap al gemaakt hebben naar het sociale netwerk. Dat Facebook een marketeer aanneemt is interessant te noemen. Het betekent dat het bedrijf haar eigen diensten meer zal gaan promoten, iets wat ze vooralsnog nog niet veel gedaan heeft omdat dit niet echt nodig was.

In een interview met AdAge vorig jaar liet Van Dyck weten dat ze in januari 2007 bij Apple begon, dezelfde dag dat Steve Jobs het eerste concept voor de iPhone presenteerde. Het was voor Van Dyck de meest indrukwekkende ervaring in haar carrière. De nadruk van Jobs op de perfecte gebruikerservaring is iets wat ze zelf ook probeert toe te passen in haar marketing. In 2011 stapte ze over naar Levi’s waar ze de Go Forth-campagne heeft geleid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2012, 17:38
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, marketing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.