De Sterrennacht van Vincent van Gogh verwerkt in interactief kunstwerk met multitouch

Kunstenaar Petros Vrellis heeft een interactief kunstwerk met gemaakt gebaseerd op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Het beeld en de muziek reageert op aanrakingen. Je kunt met meerdere vingers, multitouch, tegelijk het kunstwerk 'besturen' .

sterrennacht-van-gogh-aanrakingEen van de beroemdste schilderijen van Vincent van Gogh is De Sterrennacht. Kunstenaar Petros Vrellis heeft een interactieve animatie gemaakt van het schilderij die reageert op aanrakingen van de gebruikers. Zo verandert niet alleen de stroom op het beeld, maar ook het geluid als je het scherm aanraakt. Met kunstproject maakt gebruik van een multitouch-scherm waardoor je het kunstwerk met meerdere vingers kunt manipuleren. Het resultaat dat je hieronder kunt bekijken is verbluffend.

Voor het kunstproject wordt gebruik gemaakt van 80.000 stromende ‘deeltjes’ op een beeldresolutie van 1.920×1080 met dertig frames per seconden. Naast het veranderen van de stromingen in het schilderij wordt ook de muziek automatisch aangepast. Het interactieve kunstwerk is niet beschikbaar als app, maar dat zal hopelijk niet te lang meer duren. Vincent van Gogh was zelf trouwens niet zo blij met De Sterrennacht, maar misschien dat hij na het zien van deze toepassing alsnog van gedachten zou veranderen.

Starry Night (interactive animation) from Petros Vrellis on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2012, 11:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen chillingo, kunst, multitouch, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.