‘Facebook Messenger wordt verplicht voor alle Facebook-gebruikers’

Facebook-gebruikers kunnen binnenkort alleen nog maar chatten via de Facebook Messenger-app, aldus TechCrunch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

touch-to-return-facebook-messengerFacebook heeft een nieuwe stap gezet bij het opdringen van de Facebook Messenger-app. Eind afgelopen jaar schreven we al dat een aantal gebruikers de losse app moesten downloaden als ze met vrienden wilden chatten. Het chattabblad werd vervangen door een downloadpagina die je naar de App Store stuurt. Nu wijst TechCrunch erop dat een nieuwe groep gebruikers wordt verzocht om ook over te stappen op de Facebook Messenger-app. Ze kunnen nog twee weken chatten via de algemene Facebook-app voordat de functie wordt uitgeschakeld. In de tussentijd ontvangen ze berichten die verzoeken om nu al Facebook Messenger te downloaden. TechCrunch weet te bevestigen dat uiteindelijk alle Facebook-gebruikers verplicht zijn om de Facebook Messenger-app te installeren voor chatgesprekken.

Hoewel Facebook al langer de losse app opdringt, ging het eerder wellicht nog om een test op grote schaal. Facebook staat bekend om zijn A-/B-tests, waarbij slechts een kleine groep gebruikers een wijziging te zien krijgt.

Het verplicht stellen van de Facebook Messenger-app had eerder al een flink effect op de App Store-ranglijsten, zo bleek begin dit jaar. De app steeg flink in de hoeveelheid downloads nadat we voor het eerst schreven over de verandering.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:29
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.