Facebook Messenger locatie kaart

Facebook Messenger laat je kaart met locatie sturen naar vrienden

Facebook's locatiefunctie gaat totaal anders werken. Je stuurt niet langer een regel met je huidige stad of dorp, maar kunt in plaats daarvan een kaart verzenden naar je vrienden en familie. Maar hoe zit het met de privacy van deze nieuwe functie?

Facebook Messenger locatie kaartFacebook gaat de locatiefuncties in Messenger compleet op de schop nemen. Je verstuurt niet langer je locatie bij ieder bericht waar de functie bij is ingeschakeld, maar krijgt in plaats daarvan een speciale kaartfunctie. Wil je vrienden laten weten waar je bent, dan kun je met een enkele tap een kaart toesturen van je huidige positie. Daarmee werkt het delen van locaties in Messenger meer zoals in bijvoorbeeld WhatsApp.

Je hoeft niet per se je eigen locatie op de kaart te tonen: je kunt ook een nabijgelegen barretje of een andere gelegenheid aantappen, om aan te geven waar je graag wil afspreken. Je kunt zelfs de pin op de kaart vastpakken en op iedere willekeurige locatie weer laten vallen. Het zorgt er volgens Facebook voor dat het veel makkelijker is om af te spreken. Je hoeft Messenger niet meer te verlaten om een locatie op de kaart te vinden, waardoor je constant bij de chat blijft.

Lees ook: Dossier Facebook

Facebook wil later andere diensten inbouwen waarmee je de kaartinformatie kunt gebruiken. Zie je de locatie van een restaurant waar je heen moet? Dan kun je vanuit de app meteen een reisplan maken door bijvoorbeeld een taxi te bestellen.

Facebook Messenger locatie kaart 2

De nieuwe locatiefunctie voelt wat minder indringend dan de eerdere versie. Messenger hield hiervoor je locatie constant in de gaten, om een stadsnaam te tonen bij ieder verzonden bericht. Een functie die niet door iedereen evenveel werd gewaardeerd, helemaal omdat Facebook hierdoor constant op de kaart kan tonen waar jij en je vrienden zijn. Volgens Facebook zijn de privacyvoorwaarden bij de nieuwe locatiefunctie niet veranderd. Messenger houdt je locatie niet in de achtergrond bij, maar alleen als de app is geopend. Het is mogelijk om in de app-instellingen je locatie uit te schakelen, al werkt de kaartfunctie dan uiteraard niet naar behoren.

Messenger’s nieuwe kaartfunctie wordt in de loop van de dag verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 8:21
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.