Facebook Messenger krijgt extensies voor Apple Music, Spotify en meer

Facebook voegt binnenkort extensies toe aan Messenger. Er wordt samengewerkt met Spotify en OpenTable, maar ook met Apple Music. Hiermee kun je sneller muziek delen.

Facebook Messenger extensies.
Tijdens de F8-conferentie heeft Facebook nieuwe functies voor Messenger aangekondigd. Binnenkort krijgt Facebook Messenger ondersteuning voor extensies voor Apple Music, Spotify en andere diensten zodat je bijvoorbeeld snel muziek kunt delen via Messenger. De extensies voor Facebook Messenger zijn een soort tegenhanger van de iMessage-apps. Ook wordt het zoeken naar bots een stuk eenvoudiger.

Facebook Messenger extensies

Behalve Snapchat lijkt Facebook zijn inspiratie ook te halen uit Apple’s iMessage. Binnenkort krijgt de chatdienst van Facebook een eigen store waar je extensies van externe partijen kunt downloaden en kunt gebruiken in je chatgesprekken. Er komen bijvoorbeeld extensies van Spotify en OpenTable, waardoor je muziek kunt delen of een tafeltje in een restaurant kunt reserveren. Een andere opvallende partner van Facebook Messenger is Apple Music. Het is straks mogelijk om rechtstreeks vanuit Facebook Messenger door Apple Music te bladeren en een nummer te delen en beluisteren. Je hebt hier wel een Apple Music-account voor nodig.

Chat Extensions on Messenger

Geplaatst door Messenger op maandag 17 april 2017

De functie heeft veel weg van de soortgelijke Apple Music-extensie voor iMessage. Hiermee kun je pas afgespeelde muziek eenvoudig delen in een iMessage-conversatie en de extensie voor Facebook Messenger zal waarschijnlijk op een soortgelijke manier werken. De vergelijking met iMessage komt niet uit de lucht vallen. Onlangs was er al kritiek van gebruikers dat Facebook Messenger dankzij de nieuwe indeling wel heel erg lijkt op iMessage in iOS 10. Door de komst van extensies wordt het nog veel lastiger om Facebook Messenger en iMessage uit elkaar te halen.

Facebook Messenger-bots

Daarnaast krijgt Facebook Messenger ook een eigen store voor bots. Er komt een nieuwe Ontdek-pagina in het menu van Messenger waar je makkelijker naar nieuwe bots kunt zoeken en toe kunt voegen aan je conversaties. De chatbots in Messenger werden vorig jaar aangekondigd, maar worden nog niet heel veel gebruikt. In Nederland heeft de NOS een eigen chatbot. Chatbots zouden apps overbodig kunnen maken en met een nieuwe uitgebreide store wil Facebook deze bots meer onder de aandacht brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 10:08
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.