apple-pay-usa-uk-wwdc-2015

Apple Pay gestart in Verenigd Koninkrijk

Apple Pay is gestart in het Verenigd Koninkrijk met 8 banken en 250.000 winkels. Eén grote naam ontbreekt nog: Barclays Bank, die een eigen polsbandje heeft ontwikkeld.

Negen maanden na de VS is Apple Pay nu ook in een Europees land beschikbaar. In het Verenigd Koninkrijk is Apple Pay zojuist van start gegaan, met medewerking van 8 banken en 250.000 verkooppunten. Gebruikers met een iPhone 6, iPhone 6 Plus of Apple Watch en een geschikte creditcard kunnen er gebruik van maken.

apple-pay-uk

Het gaat om de volgende banken, die meedoen aan Apple Pay: American Express, First Direct, Nationwide, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander en Ulster Bank. Bij de winkelketens zijn ook bekende namen te zien, zoals drogisterijketen Boots en levensmiddelenzaak Waitrose. Ook doen de grote creditcardmaatschappijen VISA en MasterCard mee.

apple-pay-uk

In de toekomst komen er nog meer banken bij. Halifax en Lloyds staan nog in de wachtrij, om dit najaar te worden aangesloten. HSBC haakte op het laatste moment af, ook al staat de bank in de overzichten als officiële launch partner. Bij betalingen tot 20 pond kunnen de Britten meteen ongestoord gaan betalen, via de reeds aanwezige betaalterminals in de winkels. Voor bedragen boven de 20 pond zullen de winkels eerst een software-update moeten doorvoeren. Deze limiet gaat in september omhoog naar 30 pond.

Barclays: eigen polsbandje voor betalingen

Eén grote naam ontbreekt in het rijtje met deelnemende banken: Barclays. Zij hebben een eigen armbandje ontwikkeld met de naam bPay. Als je betalingen wil doen, moet je dit armbandje dragen. De kans op succes is echter niet zo groot: om te kunnen betalen met het bPay-systeem zul je zelf het armbandje (£25), een sleutelhanger (£20) of een sticker (£15) moeten kopen. De betaalchip ziet eruit als een simkaart, die je in één van de genoemde accessoires moet stoppen.

barclays bpay

Toch hebben woordvoerders van Barclays gezegd dat ze zeer snel ook Apple Pay willen ondersteunen.

Lees meer in ons: Dossier Apple Pay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 12:08
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, engeland

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.