gouden-apple-accessoires

Apple Store levert pakketjes nu ook bij Nederlandse buurtwinkels

Bij de Nederlandse online Apple Store kun je bestelde producten nu laten bezorgen bij een buurtwinkel, zoals een tabakszaak of supermarkt.

gouden-apple-accessoires
Bij de Nederlandse Apple Store kun je nu producten bestellen en vervolgens afhalen bij een sigarenzaak in de buurt. Het gaat om een soort pick-up regeling, waarbij je zelf kiest bij welke buurtwinkel je het pakketje gaat afhalen. Het werd ontdekt door een iCulture-tipgever en wij probeerden het uit.


Onlangs bleek al uit een aantal onderzoeken dat ‘multichannel’ winkelen populair is bij consumenten. Je doet bestellingen online, maar haalt het pakketje op bij een offline locatie, zoals een buurtwinkel. Winkels die niet meedoen met die trend, schijnen flink wat omzet mis te lopen. Voor consumenten is het prettig, dat ze niet de hele dag thuis hoeven te zitten, om op de koerier te wachten. Tijdens de lunchpauze haal je zelf het pakket op, bij een winkel in de buurt. In he Verenigd Koninkrijk was zoiets al mogelijk bij de Apple Stores, nu is het ook in Nederland.

Sigarenzaak, supermarkt of tankstation

Het maakt niet uit of je een iPhone-kabeltje of een Mac Pro koopt: in alle gevallen kun je terecht bij dezelfde winkels. Dat zijn geen luxe boetieks, maar heel gewone sigarenzaken, supermarkten en tankstations. We bestelden als test een Mac Pro. Na het kiezen van alle opties, kregen we de mogelijkheid om te kiezen voor Bezorging of Ophalen. We gaven aan dat we willen ophalen en vulden onze postcode in. Vervolgens verscheen er een lijst met mogelijke ophaalpunten.

apple-store-afhalen-nederland

Zelfs voor Amsterdam is het aantal locaties niet erg groot. Ze bevinden zich vooral buiten het centrum, in wijken zoals Oud-West, De Pijp en Westerpark. In totaal zijn er 9 locaties waar je je gloednieuwe Mac Pro zou kunnen ophalen. Precies dezelfde locaties kregen we te zien bij het bestellen van een iPhone-kabeltje. Het is dus niet zo, dat je voor duurdere bestellingen bij een select groepje winkels moet zijn. Ongeacht de inhoud van het pakket kun je bij alle getoonde winkels terecht.

Afhalen in de Apple Store Amsterdam (of in een van de andere Apple Stores) is overigens NIET mogelijk.

Openingstijden staan erbij

Handig is, dat je bij alle locaties meteen de openingstijden ziet. Ook krijg je te zien wanneer het pakketje beschikbaar is op de aangegeven locatie. We gingen ook even kijken hoe het buiten de Randstad zit. Als voormalig iCulture-redacteur Michel een pakketje zou willen afhalen, kan hij niet in zijn eigen woonplaats (Winschoten) terecht, maar wel in Veendam (2x), Sappemeer, Hoogezand, Stadskanaal of Delfzijl. Delfzijl is een rit van 30 minuten, net iets te ver.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juli 2015 om 8:33
Onderwerp
Categorie
Apple
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.