Live Photos op Facebook

Live Photos delen op Facebook: zo doe je dat

Live Photos kun je nu ook op Facebook plaatsen via de iPhone-app. Maar ze zijn alleen zichtbaar voor mensen met iOS 9 of hoger.

Live Photos op Facebook

Met de Facebook-app kun je nu ook Live Photos uploaden naar je Facebook-pagina. De functie komt gaandeweg beschikbaar voor alle bezitters van een iPhone 6s of iPhone 6s Plus. De bewegende foto’s zijn echter alleen zichtbaar voor mensen met een geschikt apparaat met iOS 9.

De animaties zijn alleen te zien als je op de foto in je nieuwsfeed klikt. De paar seconden rondom het moment dat de foto werd gemaakt, komen vervolgens in beeld. Op Tumbler kon je een paar dagen geleden al Live Photos uploaden. Op Facebook wordt de functie zo gefaseerd beschikbaar gesteld dat je misschien wel tot volgend jaar moet wachten om de eerste te zien.

Facebook Live Photos

Drie maanden geleden kwamen de Live Photos beschikbaar op de nieuwste iPhones. Daarbij wordt 1,5 seconde vóór en na het maken van de foto een mini-video met geluid gemaakt. Het uploaden van een Live Photo gaat op dezelfde manier als het uploaden van een gewone foto. Het enige wat je moet doen is het aanvinken van een LIVE-vakje rechtsonder de foto. Je kunt dus ook een Live Photo als een gewone foto met anderen delen, door het vakje simpelweg niet aan te vinden. Bij elke Live Photo zul je handmatig moeten aangeven dat de animatie meegenomen moet worden. In de Facebook-feed zijn ze als gewone foto’s te zien, met rechtsonder een cirkelicoontje om aan te geven dat het een Live Photo is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2015, 20:15
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, live photos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.