Astropad met Apple Pencil

Astropad werkt nog beter met iPad Pro en Apple Pencil

Astropad heeft de ondersteuning voor iPad Pro en Apple Pencil verbeterd, zodat deze app nog meer als alternatief voor een Wacom-tablet dienst kan doen.

Astropad voor iPad Pro
Astropad (link) is een app waarmee je je iPad als een tekentablet voor de Mac kunt gebruiken. Je zou denken: geknipt voor de iPad Pro. Dat hebben de ontwikkelaars van deze app ook bedacht en ze hadden daarom de app helemaal al aangepast voor gebruik van de iPad Pro en de Apple Pencil. Vandaag wordt die ondersteuning verder uitgebreid, zodat je meer dan alleen de basisfuncties tot je beschikking hebt.

Astropad op iPad Pro

Om Astropad te kunnen gebruiken moet je zowel op de iPad als de Mac een app installeren. Vervolgens ga je tekenen op de iPad en verschijnt het resultaat op de Mac. Het is dus wel te vergelijken met Wacom-tablets, waarbij je ook met een pen op een tablet tekent. Je zou dan bijvoorbeeld Photoshop kunnen gebruiken.

De nieuwste versie van Astropad herkent hoe schuin je de Pencil houdt, zodat je het gedrag van een penseel kunt imiteren op het scherm. Ook kun je nu extra hard op het scherm drukken met de Pencil en er zitten geavanceerde functies in om het aanrakingen op het scherm te tunen. Dat voorkomt dat er ongewild aanrakingen op het scherm worden geregistreerd. De kwaliteit van de afbeeldingen is ook opgevoerd en er is minder vertraging zichtbaar als je een Mac met twee grafische kaarten hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2015, 20:35
Categorie Apps
Onderwerpen apple pencil, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.