Pimmr-header

Pimmr: Nederlandse restaurant-app leert van zijn gebruikers

Restaurant-app Pimmr is nog maar net nieuw, maar heeft al bijna een miljoen euro opgehaald dankzij vijf investeerders. Wat maakt deze slimme restaurant-app zo bijzonder?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Pimmr-header

De Nederlandse restaurant-app Pimmr heeft het goed voor elkaar. De app haalde onlangs 825.000 euro op via vijf investeerders. Er zijn al veel meer restaurant-apps zoals IENS, Couverts en Eet.NU. Wat maakt Pimmr dan zo bijzonder?


Pimmr (link) wil zich onderscheiden van andere restaurant-apps door steeds meer over de gebruiker te leren. Naarmate je Pimmr langer gebruikt en de app door steeds meer mensen wordt geïnstalleerd, worden de suggesties steeds beter. Kunstmatige intelligentie (AI) zorgt ervoor dat Pimmr eettentjes kan vinden die het beste bij je passen.

Pimmr-app Pimmr-app

AI: het geheim van Pimmr

Deze kunstmatige intelligentie herkent nu alleen recensies op Couverts.nl, maar wordt later uitgebreid met rond de 27 databronnen die verder gaan dan restaurants. Het aantal restaurants dat Pimmr aan kan raden groeit dan van tweeduizend naar tienduizend.

De primaire doelgroep van Pimmr is tussen de 25 en 35 jaar oud en woont in de stad. Je kunt nu al met de app aan de slag, aangezien Pimmr gratis in de App Store staat. Wel moet je eerst een account maken voordat je de app kunt gebruiken.

Vervolgens geef je de locatie aan waarin je een restaurant wilt zoeken en hoeveel geld je ongeveer uit wilt geven aan een etentje. Vink vervolgens in een lijst aan naar wat voor soort eten je op zoek bent.

Pimmr-app Pimmr-app

Pimmr leert wat jij wil eten

Pimmr laat vervolgens een lijst zien met eettentjes die aan jouw criteria voldoen, in een volgorde die op jouw smaak afgestemd is. Ieder restaurant laat met smileys zien of het wel of niet bij jouw behoeften aansluit. Vanuit de app kun je meteen reserveren.

Het geld dat de vijf investeerders in Pimmr hebben gestoken zal gebruikt worden om het team van de app uit te breiden en voor marketing te zorgen. Reken er dus maar op dat we in 2016 meer van Pimmr gaan horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.