Facebook kondigt platformonafhankelijke berichtendienst Facebook Messages aan

Facebook heeft een nieuwe dienst aangekondigd: Facebook Messages. Het is een combinatie van sms, chat en e-mail, waarbij deze verschillende communicatiekanalen worden geïntegreerd.

Facebook MessagesFacebook heeft vanavond een nieuwe dienst aangekondigd: Facebook Messages. Het is een combinatie van sms, chat en e-mail. Aan de dienst is een e-mailadres gekoppeld (@facebook.com), maar de berichten komen binnen als sms, bericht in je inbox op Facebook of via chat. Vanaf welk platform een bericht ook is verstuurd verstuurd, het komt binnen waar je wilt dat het binnen komt. Facebook noemt dit Seamless Messaging. Waarschijnlijk zal de functie ook een belangrijk onderdeel worden van de Facebook-applicatie voor de iPhone, die onlangs nog een kleine update kreeg

Hierbij creëert Facebook zoals ze dat noemen een social inbox, waarbij je berichten verstuurt zonder dat je nadenkt over waar je een bericht naartoe stuurt (telefoonnummer, e-mailadres etc.). Ook komt er een algemene berichtgeschiedenis. Dit is onafhankelijk van het type bericht (sms, chat of e-mail), het komt allemaal terecht in één archief.

De komende maanden zal Facebook de nieuwe dienst stap voor stap lanceren naar zijn gebruikers. Als je er als één van de eerste bij wilt zijn, dan kun je je daar voor aanmelden met je Facebook-account. Op het blog van Facebook is een uitgebreid bericht over Facebook Messages te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2010, 21:34
Categorie Apple
Onderwerpen chatten, e-mail, facebook, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.