Is ‘iTunes Live Stream’ de grote aankondiging van morgen? [Update: The Beatles]

Er wordt druk gespeculeerd over de aankomende iTunes-gerelateerde aankondiging van morgenmiddag, variërend van de cloud-based iTunes tot een verwijzing naar iTunes Live Stream in de laatste iTunes-update.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoEerder vandaag liet Apple de harten van veel Apple-liefhebbers weer sneller kloppen door de geheimzinnige iTunes-gerelateerde aankondiging op apple.com, die morgen rond 16.00 uur zal worden onthuld. De grote vraag is echter wat groot genoeg voor Apple is om daar de voorpagina’s van vrijwel alle internationale Apple-websites aan te wijden. Er wordt inmiddels druk gespeculeerd over deze aankondiging, variërend van de langverwachte iTunes in the cloud tot de Beatles-collectie die uiteindelijk toch beschikbaar komt in de iTunes Store.

Hoewel iedereen natuurlijk zit te wachten op een iTunes-abonnementsdienst of de streamingversie waarmee je audio- en videocontent naar devices met een internetverbinding kunt streamen, is dat volgens All Things Digital (onderdeel van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal) niet waarschijnlijk. Simpelweg omdat hiervoor overeenkomsten met onder meer platenlabels nodig zijn, en die zijn er volgens redacteur Peter Kafka van All Things Digital niet. Dat maakt volgens hem beide suggesties onwaarschijnlijk, tenzij Apple dergelijke diensten zonder medewerking van de betrokkenen wil aanbieden en zich daarmee ongetwijfeld niet geliefd zal maken.

iTunes Live StreamEen andere suggestie komt uit de iTunes 10.1-update, die Apple vorige week vrijdag heeft vrijgegeven. In de laatste update, die benodigd is voor de installatie van de aankomende iOS 4.2-update, zijn verwijzingen gevonden naar ‘iTunes Live Stream’, al is niet duidelijk wat dat precies inhoudt. Het lijkt er in ieder geval op dat het een bestandsformaat of dienst is die door iTunes kan worden afgehandeld. Het zou volgens kenners zo kunnen werken dat een specifieke link (URL) van het protocol ‘itls’ vanuit de browser geopend kan worden en vervolgens een actie in de iTunes-software uitvoert, zoals ook met de itms-links die aanvragen voor de iTunes Store afhandelen.

Een andere mogelijkheid die op verschillende websites en blogosphere wordt genoemd is een uitbreiding van het huidige aanbod van films en tv-programma’s. Momenteel zijn er slechts een beperkt aantal landen dat toegang heeft tot films en tv-programma’s in de iTunes Store, waaronder onze oosterburen. Naar verwachting zal de nieuwe Apple TV binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar komen, wat de kans op een uitbreiding van film- en tv-aanbod naar de Nederlandse iTunes Store aannemelijk maakt.

Uit de aankondiging wordt overigens wel duidelijk dat de aankondiging van morgenmiddag niet alleen gericht zal zijn op de Verenigde Staten, waar Apple volledig nieuwe producten meestal het eerst lanceert. In plaats daarvan laten de klokjes op de websites de voor Apple belangrijke gebieden zien: Amerika (Cupertino en New York), Europa (Londen) en Azië (Tokyo). Voorlopig blijft het natuurlijk speculeren. Morgenmiddag zullen we het weten. Houd iPhoneclub ondertussen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Volgens websites zoals de New York Times en Wall Street Journal zal vandaag in ieder geval een aankondiging van de Beatles volgen.
De daadwerkelijke aankondiging is inderdaad de beschikbaarheid van The Beatles in de iTunes Store: The Beatles vanaf nu te koop in de iTunes Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2010, 16:11
Categorieën Diensten, Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen aankondiging, geruchten, itunes, itunes store

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.