Facebook komt met muziek en tv-series herkennen in iPhone-app

Facebook introduceert het herkennen van muziek en series in de Facebook-app voor iPhone en iPad. Je kan meteen delen wat je hoort.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

facebook_logoFacebook introduceert een nieuwe functie in de iPhone-app, waarmee je muziek en tv-series kan herkennen. Het wordt een nieuwe functie van de applicatie bij het schrijven van een nieuwe status, naast het toevoegen van foto’s en locaties. Dat schrijft TechCrunch. Het lijkt erop dat de functie niet meteen voor iedereen beschikbaar wordt, maar dat het net zoals de nieuwe sociale kaarten-functie eerst voor een select aantal gebruikers beschikbaar zal zijn.

Met het herkennen van muziek en tv-series, beweegt het sociale netwerk zich in het vaarwater van populaire diensten Shazam en Soundhound. Naar verluidt zou Apple de functionaliteit van Shazam in iOS 8 willen integreren. Hiermee zou je met behulp van Siri muziek in een café of winkel kunnen herkennen zonder dat je daarvoor de losse Shazam-applicatie nodig hebt.

Facebook muziek herkennen

Volgens TechCrunch komt de techniek voor het herkennen van audio echter niet van Shazam of SoundHound. In plaats daarvan zou het sociale netwerk de functie vanaf de grond af aan zelf hebben opgebouwd. Als je Facebook toestemming geeft tot de microfoon, zie je een volume-indicator bij het schrijven van elk nieuw bericht. Facebook gaat automatisch op zoek naar het nummer. Als het een van de ‘miljoenen nummers of tv-show van 160 (vermoedelijk Amerikaanse) kanalen’ herkent, kan je die naar keuze direct aan je bericht toevoegen.

Vrienden moeten een 30 seconden-sample van een nummer kunnen horen. Een nummer direct openen op Spotify, Rdio of Deezer lijkt ook mogelijk.

Facebook zette onlangs nog kwaad bloed bij veel appgebruikers op de iPhone, door de optie om meest recente berichten te zien, te verstoppen.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:06
Onderwerpen facebook, soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.