Facebook betaalt ‘maar’ 715 miljoen dollar voor Instagram

Facebook heeft uiteindelijk maar 715 miljoen dollar betaald voor Instagram. Dit blijkt uit nieuwe documenten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InstagramFacebook heeft uiteindelijk 715 miljoen dollar in geld en aandelen betaald voor Instagram. Dit blijkt uit documenten over de aankoop die naar buiten zijn gekomen. Dit is 285 miljoen dollar lager dan het bedrag van 1 miljard dollar dat eerder werd genoemd. Volgens The Next Web heeft dit te maken met het dalen van de waarde van Facebooks aandelen.

Bij de overname werd Instagram 300 miljoen dollar en bijna 23 miljoen aandelen beloofd (12 miljoen voor investeerders en 11 miljoen voor werknemers). Facebook was toen nog niet op de beurs te vinden, waardoor werd geschat dat de volledige overname 1 miljard dollar waard was. Inmiddels is de waarde van de aandelen gedaald, waardoor het totaalbedrag lager ligt dan eerder verwacht.

De iPhone-app Instagram laat je filters over foto’s plaatsen en deze delen via een speciaal sociaal netwerk. De foto’s kunnen ook gedeeld worden met andere sociale media, zoals Twitter en Facebook. Instagram was lange tijd alleen een iPhone-app, maar eerder dit jaar verscheen er ook een Android-variant.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 12:50
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.