Wikipedia’s mobiele website krijgt nieuw uiterlijk

Wikipedia heeft de mobiele site een verbeterd uiterlijk gegeven. Er is gekozen voor een nieuw lettertype dat makkelijker leesbaar is.

iphone achterkant wikipediaOok al zijn er tientallen Wikipedia-apps voor de iPhone te krijgen, de makkelijkste manier is toch wel om gewoon via de browser iets op te zoeken. Wikipedia is deze week begonnen met de uitrol van een nieuwe mobiele website, nadat er eerst uitvoerig was getest op een experimentele site. De navigatie van Wikipedia in de mobiele browser is beter geworden en de leesbaarheid is er ook op vooruit gegaan. De laatste keer dat Wikipedia de mobiele website aanpakte was in september 2011.

Er zijn nieuwe lettertypes toegepast, die op zoveel mogelijk mobiele apparaten goed te lezen zijn. De teksten zijn daardoor snel door te scannen, als je in weinig tijd bijgepraat wil worden.

banaan wikipedia mobielIn een blogbericht benadrukt Wikimedia, het bedrijf achter de online encyclopedie, dat de nadruk de komende tijd op typografie zal blijven te liggen. Tekst is namelijk de voornaamste manier waarop mensen de site gebruiken. Het is bijna niet meer voor te stellen, maar Wikipedia kreeg pas in december 2008 een mobiele site, die er aanvankelijk nogal kaal uitzag. De Nederlandse versie versie van Wikipedia was daarmee ook al vanaf het begin te raadplegen. Al eerder hadden andere partijen allerlei mobiele webinterfaces voor Wikipedia gemaakt. De officiële iPhone-app kwam in augustus 2009 beschikbaar, maar sindsdien komen er nog met de regelmaat van de klok nieuwe Wikipedia-apps van derden uit, zoals onlangs de sexy app Wikiweb.

De nieuwe lay-out van de Wikipediasite is te bekijken door naar nl.m.wikipedia.org te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 22:26
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen encyclopedie, wikipedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.